ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

13odim-kal

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ1 και με θέμα την «Ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου μας δια της ψηφιακής μάθησης και των γλωσσικών δεξιοτήτων» τρεις εκπαιδευτικοί, δύο (ΠΕ70) οι Αναγνώστου Ελισάβετ και ο Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος και μια (ΠΕ11) η Ζορμπά Δήμητρα μετέβησαν στο Δουβλίνο-Ιρλανδίας 28/1/18-4/2/18 για να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών επιπέδου Ι. Επιλέχτηκε το εκπαιδευτικό Ινστιτούτο DOREA, το οποίο είναι ειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της κινητικότητας του προσωπικού Erasmus + είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψει τις ανάγκες επιμόρφωσης του προσωπικού του σχολείου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας). 

Τα μαθήματα καθημερινά διαρκούσαν από τις 9.00 έως τις 15.00. Στο group συμμετείχαν 2 άτομα από Ιταλία, 2 από Πορτογαλία, 1 από Ουγγαρία, 4 από Ισπανία και 3 από Γαλλία. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στους συμμετέχοντες μια βασική γνώση της ανάγνωσης, ακρόασης, προφορικού και γραπτού λόγου σε μια δυναμική με επικοινωνιακό τρόπο, μέσα από ατομικές, ζευγάρια και ομάδες εργασίας. 

Η τελευταία ημέρα του προγράμματος περιλάμβανε πολιτιστική επίσκεψη-ξενάγηση στο Malahide ένα υπέροχο κάστρο του 12ου και στην ενδοχώρα της Ιρλανδίας.

Κατά την διαμονή στο Δουβλίνο ο Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος επισκέφτηκε το ελληνικό σχολείο του Δουβλίνου και συνομίλησε με την δασκάλα Μυρτώ Τσαπράζη και τον κ. Μιχάλη Γιούλτον ταμία της Ελληνικής  κοινότητας Ιρλανδίας. To σχολείο Gaelscoil Colaiste Mhuire με διευθυντή τον S?amus Feiritear, όπως επίσης και το Τhe Central Model Mixed National School (Διαπολιτισμικό) όπου είδε τις δομές και την λειτουργία με τον Διευθυντή Mr John Caul.

 

Συνημμένα:
Access this URL (https://drive.google.com/file/d/12J1DRoz9j9sR81DDMS9jgzJl2gpOxVcz/view?usp=sharing)Erasmus+ KA1 DUBLIN-1[ ]0 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι