Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια Νίκαιας-Μασσαλίας
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια Νίκαιας-Μασσαλίας

perif

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια Νίκαιας-Μασσαλίας»


Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δωδεκαμελής Γαλλική αντιπροσωπεία από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια της Νίκαιας-Μασσαλίας, με επικεφαλής τους Προϊσταμένους Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ Frederique Cauchi-Bianchi και Joseph Cesaro στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ MOISSON2. Τη Γαλλική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Συργιάννη, η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βαρβάρα Χρυσάφη, η Αν. Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κρυσταλλία Στάικου και οι Προϊστάμενοι των τμημάτων Προσωπικού και Διοικητικών Υποθέσεων κ. Στεφανόπουλος Παναγιώτης και κ. Ματίνα Σωτηράκη. Η συνάντηση εξελίχθηκε μέσα σε συνεργατικό κλίμα, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων (γαλλικού & ελληνικού), ενώ παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Εκπαιδευτικών Περιφερειών.
Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Σύγχρονες προκλήσεις στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα: ευρωπαϊκή ταυτότητα, συνεκπαίδευση, σχολική διαρροή». Έτσι, ολοκληρώθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πενθήμερη επίσκεψη της γαλλικής αντιπροσωπίας από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια της Νίκαιας- Μασσαλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ MOISSON 2. Την Γαλλική αντιπροσωπεία εκπροσώπησαν με σχετικές εισηγήσεις οι Προϊστάμενοι Παιδαγωγικής & Επιστημονικής Καθοδήγησης Δ.Ε. κ.κ. Frederique Cauchi-Bianchi και Joseph Cesaro.
Από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, η Προϊσταμένη Παιδαγωγικής & Επιστημονικής καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Συργιάννη, η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής γλώσσας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βαρβάρα Χρυσάφη, η Αν.Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Κρυσταλλία Στάικου, η υπεύθυνη για την Εκπαίδευση των προσφύγων κ. Χαρίκλεια Τσιριγώτη, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Τριαντάφυλλος Σερμέτης, καθώς και Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί των Σχολικών Μονάδων που επισκέφτηκε η γαλλική αντιπροσωπεία.
Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές πάνω στα θέματα του τραπεζιού που ελπίζουμε να επαναληφθεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

2

 

 3

17

20

25

28

34

47

51

53

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι