Μήνυμα για το Πάσχα
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Μήνυμα για το Πάσχα

 StavAnast up-463x348

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου οδηγεί στο φως της Ανάστασης. Ο συμβολισμός και η σύνδεσή της με την πορεία και τις δοκιμασίες του κάθε ανθρώπου, με την προσδοκία υπέρβασης των δεινών της ζωής, εκφράζουν το βαθύτερο νόημα της πίστης και της ελπίδας. Το μήνυμα της Ανάστασης παραπέμπει στην αναγέννηση και στην ψυχική ανάταση στο υψηλότερο επίπεδο της ύπαρξης. Το ελπιδοφόρο φως της Ανάστασης ας φέρει σε όλους μας φώτιση, ομόνοια και ομοψυχία. Ας αποτελέσει ευκαιρία για έμπρακτη ενότητα, εμφυσώντας στον καθένα μάς αισιοδοξία και δύναμη.
Αισιοδοξία, προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε όλες τις αντιξοότητες και τα μεγάλα διλήμματα της εποχής μας. Ωστόσο, σήμερα χιλιάδες συνάνθρωποί μας και κυρίως μικρά παιδιά υποφέρουν από τα φρικτά δεινά του πολέμου, από την πείνα και τη φτώχεια. Στις γειτονικές μας χώρες, ταλαιπωρημένοι άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν παλεύοντας με τα κύματα και αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας γι? αυτούς και τις οικογένειές τους. Με αφορμή την εορτή του Πάσχα, ας αντλήσουμε τα βαθύτερα διαχρονικά μηνύματα που στέλνει το σπουδαίο και χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης, κάνοντας βίωμα στον αγώνα της καθημερινότητάς μας την ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την υπομονή, την ευσπλαχνία και τη δικαιοσύνη, στοιχεία τα οποία αναδεικνύονται παραδειγματικά από την πορεία προς τη σταυρική θυσία του Χριστού μέχρι την Ανάσταση.
Εύχομαι υγεία, δύναμη, ειρήνη, πρόοδο, προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό της Περιφέρειάς μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι