Σύμβαση Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Ακαδημαϊκή Περιοχή της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής
23042024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Σύμβαση Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Ακαδημαϊκή Περιοχή της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής

YPOYRGEIO-MAKTHRA

Υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η σύμβαση εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Ακαδημαϊκή Περιοχή της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής, που αποτελείται από τις Ακαδημίες της Μασσαλίας και της Νίκαιας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό  η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Χατζηγεωργίου, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Chantepy, ο Ακαδημαϊκός Αντιπρόσωπος για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς σχέσεις και εκπρόσωπος του Πρύτανη της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής, κ. Gargot και η Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Έργου κ. Κοφίδου.

Την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπροσώπησαν ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Κόπτσης και ο απερχόμενος Περιφερειακός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, παρουσία των Προϊσταμένων Διοίκησης κας Σωτηράκη και κ. Στεφανόπουλου.

Η παρούσα σύμβαση αποσκοπεί στην καθιέρωση ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής, που αποτελείται από τις Ακαδημίες της Μασσαλίας και της Νίκαιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για την προώθηση δράσεων εκπαιδευτικής συνεργασίας μέσω της εκμάθησης της γλώσσας και της γνωριμίας με τον πολιτισμό της χώρας του εταίρου στις σχολικές μονάδες των δύο ενδιαφερόμενων μερών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι