3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής - Πρόγραμμα - Διαλέξεις για τη Ρομποτική
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής - Πρόγραμμα - Διαλέξεις για τη Ρομποτική

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα και την 3η Ανακοίνωση Προκήρυξης του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  2016 στο ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (αγωνιστικό μέρος) και στο Δήμο Νεάπολης ? Συκεών (εκθεσιακό μέρος).

           Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται από το Πειραματικό  Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Δ.Ε.  Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής ? Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων - Φυσικών Ραδ/γων  και   τον Δήμο Νεάπολης  Συκεών.

Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα  της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο δικτυακός χώρος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι:   http://mfr.peiramak.gr

Το αγωνιστικό τμήμα θα μεταδοθεί διαδικτυακά και μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου  στην διεύθυνση

http://vod-new.sch.gr/live/show/103  και μέσω  YoutubeKαναλιού στην διεύθυνση www.webtv.kmaked.eu.

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Νέας Μηχανιώνας θα μεταδώσουν ζωντανά μέσω WebRadio,  στιγμές από την εκδήλωση με συνεντεύξεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

 Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 2 διαλέξεις  για την Ρομποτική στο χώρο του Κοσμοθεάτρου του ΝΟΗΣΙΣ. Απευθύνεται σε σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς και γονείς και θα δοθούν στο τέλος βεβαιώσεις παρακολούθησης από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης.  Το πρόγραμμα των διαλέξεων είναι:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου Ωρα 11.00- Κοσμοθέατρο

 «Ο ρόλος της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην αλληλεπίδραση ανθρώπου με συστήματα μηχατρονικής».

Είναι συνεργασία του τμήματος Μηχανολόγων μηχανικών του ΑΠΘ, του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού του ΑΤΕΙΘ και της εταιρίας Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ,  για την εκπαιδευτική Ρομποτική  από τον κ.  Δρ. Απόστολο Τσαγκάρη, Επίκουρο Καθηγητή στην αλληλεπίδραση Ανθρώπου με συστήματα Μηχατρονικής και Ρομποτικής Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού - Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  Ωρα 12.30-Κοσμοθέατρο

"Η Ρομποτική ως γνωστικό αντικείμενο και μαθησιακό εργαλείο"  
Νικόλαος Φαχαντίδης Επίκουρος καθηγητής Τμήματος Εκπαιδευτικής

και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστημίου Μακεδονίας Επιστημονικά υπεύθυνος
Ακαδημίας Ρομποτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Ηλεκτρονική Υποβολή για τις παραπάνω διαλέξεις μπορεί να γίνει στην διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek6OgM15w2poUt_MgRcBnjWK5-b4siKkMmnCFIHhU9Ccbo7w/viewform

          Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι της Π.Ε. και Δ.Ε. να ενθαρρύνουν την  συμμετοχή των μαθητών καθώς και την παρακολούθηση της διοργάνωσης.

               

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι