Απολογισμός Ημερίδας του Αυτοτελούς Γραφείου Νομικής Υποστήριξης: «Νομικές Εκδοχές της Εκπαιδευτικής Πραγματικότητας»
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός Ημερίδας του Αυτοτελούς Γραφείου Νομικής Υποστήριξης: «Νομικές Εκδοχές της Εκπαιδευτικής Πραγματικότητας»

0

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υποστήριξης διοργάνωσαν  επιστημονική ημερίδα την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017με θέμα: «Νομικές Εκδοχές της Εκπαιδευτικής Πραγματικότητας». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ και απευθυνόταν πρωτίστως σε Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊσταμένους Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Διευθυντές Σχολείων. Στόχος της ημερίδας ήταν η νομική προσέγγιση ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη Ημερίδα  από ταυτάριθμους εισηγητές-τριες  ήταν τα εξής:«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»,  «Ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στην εκπαιδευτική πραγματικότητα», «Υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Εγγραφή και φοίτηση στο σχολείο παιδιών με ελλιπή δικαιολογητικά», «Ζητήματα ερμηνείας δικαστικών αποφάσεων οικογενειακού δικαίου», και «Το πειθαρχικό δίκαιο στην εκπαίδευση»

Οι εργασίες της ημερίδας στέφθηκαν με επιτυχία καθώς η αίθουσα ήταν κατάμεστη από εκπαιδευτικούς και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι