Επίσκεψη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Επίσκεψη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς

Επίσκεψη στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποίησαν δώδεκα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ηλικίας 10 έως 16 ετών, με πρωτοβουλία των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων, Μαρίας Καρβουνιάρη και Θέκλας Μιχάλογλου και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ "Μετάδραση".

            Τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονταν από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και δύο διερμηνείς, ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης, την ταξινόμηση των συγγραμμάτων και τη δυνατότητα δανεισμού των βιβλίων. Στη συνέχεια απόλαυσαν την ανάγνωση του βιβλίου "Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί" από την ίδια τη συγγραφέα, Βασιλική Κάργα, με ταυτόχρονη μετάφραση από διερμηνείς της "Μετάδρασης" στα αραβικά, στα αγγλικά, αλλά και στα γαλλικά από Γαλλίδα συνεργάτιδα της βιβλιοθήκης.

            Ακολούθησε συζήτηση με τη συγγραφέα και κατόπιν τα παιδιά δημιούργησαν μολυβοθήκες και αγαλματίδια με πηλό και μπογιές, τα οποία πήραν μαζί τους με μεγάλη χαρά. Επιπλέον, η συγγραφέας δώρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου που διαβάστηκε σε κάθε παιδί, μαζί με γραπτή μετάφραση στα αραβικά (την οποία ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος) και γαλλικά, ενώ οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης τους χάρισαν μπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και παιχνίδια.

            Η ημέρα γνωριμίας με το παιδικό - εφηβικό βιβλίο, τη συγγραφέα και τη βιβλιοθήκη τελείωσε με τον εορτασμό των γενεθλίων μιας υπαλλήλου της βιβλιοθήκης, η οποία έσβησε τα κεράκια στην τούρτα ακούγοντας το τραγουδάκι των γενεθλίων από τα παιδιά στα αραβικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά!

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι