Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με φορείς, ΜΚΟ και ΣΕΠ για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με φορείς, ΜΚΟ και ΣΕΠ για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

DSCN9028

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ φορέων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και φορέων που διαχειρίζονται την στέγαση και την εκπαίδευση προσφύγων, που διαμένουν στον αστικό ιστό Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους φορείς UNHCR, UNICEF, ΔΟΜ, από τις ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, PRAKSIS, ARSIS, SOLIDARITYNOW, OMNES, INTERSOS, REACT, DRC, ΠΕΡΙΧΩΡΙΣΙΣ, υπεύθυνοι εκπαιδευτικών θεμάτων από τους ξενώνες ασυνόδευτων ανήλικων του Πολυγύρου και των Γιαννιτσών, συνεργάτης της Ομάδας Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ και οι ΣΕΠ Αστικού Ιστού Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδης παρουσίασε μια γενικήεικόνα από τη φοίτηση προσφύγων, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως : συνεργασία μεταξύ Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) , ΜΚΟ και φορέων τυπικής εκπαίδευσης, λειτουργία Τάξεων Υποδοχής, προβλήματα και προτάσεις από τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων. Επίσης έγινε παρουσίαση του προγράμματος διερμηνείας που θα υλοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στα σχολεία της Περιφέρειας.

Τονίσθηκε ότι όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά από τη θέση ευθύνης του μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 

Συνημμένα:
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.docx)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.docx[ ]15 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι