ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υπευθύνων ΠΔΕ και φορέων που διαχειρίζονται την στέγαση και την εκπαίδευση προσφύγων
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υπευθύνων ΠΔΕ και φορέων που διαχειρίζονται την στέγαση και την εκπαίδευση προσφύγων

DSCN9091

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΔΕ) Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ υπευθύνων της ΠΔΕ και φορέων που διαχειρίζονται την στέγαση και την εκπαίδευση προσφύγων, που διαμένουν στον αστικό ιστό Θεσσαλονίκης.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους φορείς UNHCR και ΔΟΜ, από τις ΜΚΟ, PRAKSIS, ARSIS, SOLIDARITYNOW, OMNES, INTERSOS, REACT, CARITAS, υπεύθυνοι εκπαιδευτικών θεμάτων από τους ξενώνες ασυνόδευτων ανήλικων και ξενοδοχείων, οι υπεύθυνες για την εκπαίδευση των προσφύγων από την ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και οι ΣΕΠ Αστικού Ιστού Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 συζητήθηκαν θέματα όπως : συνεργασία μεταξύ Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) , ΜΚΟ και φορέων τυπικής εκπαίδευσης στις εγγραφές, μετεγγραφές και την παρακολούθηση φοίτησης παιδιών που διαμένουν σε διαμερίσματα και σε ξενώνες/ξενοδοχεία (αστικός ιστός), ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής, προβλήματα και προτάσεις από τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων.

Τονίσθηκε ότι όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά από τη θέση ευθύνης του μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

DSCN9092

Συνημμένα:
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ.docx)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.docx[ ]14 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι