«Εν Φαντασία και Λόγω» Οι φιλόλογοι δημιουργούν και επικοινωνούν
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

«Εν Φαντασία και Λόγω» Οι φιλόλογοι δημιουργούν και επικοινωνούν

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών έχει ως κύριο στόχο σύμφωνα με τις καταστατικές του αρχές, την προώθηση και προβολή του επιστημονικού και διδακτικού έργου των φιλολόγων.

Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν για ακόμη μια φορά ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική και επιβεβαίωσε τη σταθερή παρουσία του Συνδέσμου μας στα εκπαιδευτικά και γενικότερα στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας.

Σε μια εποχή που ο Έλληνας εκπαιδευτικός καλείται να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του πολυσχιδούς ρόλου του αλλά και την απαξίωση της κοινωνίας, το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων, το οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως Πρόεδρος, έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα του τη στήριξη και επιμόρφωση των συναδέλφων διοργανώνοντας εδώ και χρόνια σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων τη διημερίδα πλέον ανάδειξης του έργου των μάχιμων φιλολόγων του Νομού μας στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου που περιλαμβάνει κατά βάση εισηγήσεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στις διημερίδες του Ιουνίου του 2013 και του Ιουνίου του 2014 και στον οποίο περιέχονται καινοτόμοι διδακτικές προτάσεις, αποτελεί πλέον μια σταθερή και θεσμοθετημένη προσφορά του Δ. Σ στην εκπαιδευτική κοινότητα των φιλολόγων.

Με ομόφωνη δε απόφασή του ο συλλογικός αυτός τόμος διανέμεται δωρεάν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού μας, ώστε να αποτελεί αφόρμηση γόνιμου και δημιουργικού προβληματισμού για την ανάδειξη καλών πρακτικών και την προώθηση σύγχρονων διδακτικών μεθόδων.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που συνέδραμαν με τις εργασίες τους στην παρουσίαση του πολύπτυχου έργου που παράγεται στα σχολεία μαζί με τους μαθητές, οι οποίοι είναι και οι κύριοι αποδέκτες της δημιουργικότητάς τους.

Πολύτιμοι αρωγοί στην ολοκλήρωση της προσπάθειας και των στόχων του Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων στάθηκαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Ν. Σερρών Δρ. Πηνελόπη Τζιώκα και Δρ. Ιωάννης Κιορίδης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την επιστημονική καθοδήγηση, τη γόνιμη και ισότιμη συνεργασία τους, καθώς και την επιμέλεια του παρόντος συλλογικού τόμου.

Με μεράκι, αίσθημα ευθύνης, ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη πάνω από όλα για το έργο του φιλολόγου συνεχίζουμε να υπηρετούμε το Σύνδεσμο Φιλολόγων και να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας.


Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Συνημμένα:
Download this file (en-fantasia-kai-logo.pdf)Εν Φαντασία και Λόγω[ ]5038 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι