Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Άρθρα

Συνάντηση εργασίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

foto4


Σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με θέμα: «Η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων» συμμετείχε με παρέμβασή του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Καρατάσιος, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Cedefop στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών ευρωπαϊκών και εθνικών Οργανισμών, ακαδημαϊκών εκπροσώπων, διεθνών εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων ποικίλων κοινωνικών εταίρων, είχε ως στόχο τη διαμόρφωση της τελικής έκθεσης αντιστοίχισης, υπό το πρίσμα της επίσημης παρουσίασής της τον περασμένο Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Γερ. Βουτσινάς, Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και η κυρία Mara Brugia, Επικεφαλής Τομέα ECVL CEDEFOP.
Την παρουσίαση του σχεδίου αντιστοίχισης έκαναν η κυρία Ιωάννα Δέδε, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πιστοποίησης Προσόντων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαδάκης, εμπειρογνώμων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

foto2


Στην παρέμβασή του ο κ. Καρατάσιος αναφέρθηκε στο εθνικό πλαίσιο προσόντων ως μία σημαντική προσπάθεια κατάταξης των τίτλων σπουδών και των γνώσεων που απορρέουν από αυτούς, η οποία θα διευκολύνει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και κυρίως θα επιτρέψει την κινητικότητα των εργαζομένων στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σύνδεση του εθνικού πλαισίου με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλά και τους καινούργιους θεσμούς μη τυπικής εκπαίδευσης που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης.


Επιμέλεια κειμένου:

Αμαλία Καραμήτρου

   

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι