ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απολογισμός 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής
25042024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απολογισμός 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

 

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Περίπου 300 μαθητές δημιούργησαν και προγραμμάτισαν ρομποτικά συστήματα, χωρίς προπονητές. Οι καινοτόμες δημιουργίες περιελάμβαναν πλήθος πρωτότυπων κατασκευών: ρομποτικό μπαστούνι για παιδιά με προβλήματα όρασης, αυτόματες σκάλες για άτομα με αναπηρία, που μετατρέπονται αυτόματα σε ράμπα, καθώς και έξυπνους ενεργειακά αυτόνομους κάδους απορριμμάτων. Συμμετείχαν συνολικά 49 ομάδες από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ της βόρειας Ελλάδας, στις οποίες απονεμήθηκαν αναμνηστικά και έπαινοι.


Στο φεστιβάλ παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Αναστασία Γκίκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο διευθυντής του ΝΟΕΣΙΣ, κ. Θανάσης Κοντονικολάου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νεάπολης  Συκεών κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι