16082022Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 08 Αυγ 2022

2η Ανακοίνωση - 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

 

Σας κοινοποιούμε την 2η Ανακοίνωση Προκήρυξης του 12ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» (ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Το 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (σχετική άδεια ΥΠΑΙΘ Φ15.1/7914/Δ2 - 21/1/2020) διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλων του NOHΣΙΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι της Π.Ε. και Δ.Ε. να ενθαρρύνουν την συμμετοχή των μαθητών.

 

Είναι σημαντικό μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 οι εκπαιδευτικοί που δηλώσαν συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας, να αποστείλουν την εισήγηση της εργασίας τους  στον αντίστοιχο συντονιστή εκπαιδευτικού έργου που τους εποπτεύει. Σχετικές οδηγίες και παράδειγμα, υπάρχει μέσα στο πρότυπο εισήγησης (Επιλογή Μενού Χρήσιμα Αρχεία από το site του συνεδρίου www.math-syn-pli.gr).

Πρέπει να τονισθεί ότι σε αυτή τη φάση δεν ζητείται η αποστολή της εργασίας σε μορφή powerpoint, prezi, video, λογισμικο κτλ. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής εργασίας είναι η Πέμπτη 2 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν μέσα στο έντυπο εισήγησης.

 

Καθώς πλησιάζει η περίοδος διεξαγωγής του συνεδρίου, σχολικές μονάδες που έχουν σοβαρό πρόβλημα προσέλευσης για συγκεκριμένη ημέρα μέσα στο τετραήμερο 7-10 Απριλίου, να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 11 Μαρτίου (πριν την οριστικοποίηση του προγράμματος) στην παρακάτω πλατφόρμα: http://www.desmeuseis.kmaked.eu  

Tις προηγούμενες χρονιές απεστάλη ανάλογη πρόσκληση και εξυπηρετήθηκαν σχολεία που είχαν προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις.

Το 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα εμπλουτιστεί και με Workshops, για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση στις 16 Μαρτίου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να πληροφορηθούν γι αυτά και να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέσα από το site του συνεδρίου.


   Γίνεται επίσης πρόσκληση συμμετοχής προς Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ώστε να στελεχώσουν

την Οργανωτική Ομάδα Συντονιστών που θα συντονίσουν τα θεματικά πάρκα του Συνεδρίου.

Επίσης γίνεται πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν την Τεχνική Ομάδα Υποστήριξης. ( Τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκπαιδευτικοί κυρίως από τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)

Η υποβολή των παραπάνω γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το site του συνεδρίου www.math-syn-pli.gr

είτε μέσω της απευθείας διεύθυνσης:

http://www.syntonistes.kmaked.eu

Η απασχόληση των παραπάνω ατόμων στο συνέδριο δεν μπορεί να υπερβεί την μία ημέρα ώστε να

μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχολικές μονάδες είτε στους φορείς που εργάζονται.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι