28022021Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 26 Φεβ 2021

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Χορήγηση Άδειας χωρίς Αποδοχές

Τίτλος Διαδικασίας : Χορήγηση Άδειας χωρίς Αποδοχές  

Τμήμα:  ΑΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΔΕ

Ενδιαφέρει: Εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση

2. Δικαιολογητικά που πιστοποιούν τους λόγους για τους οποίους ζητείται η άδεια 

 

Περιγραφή Διαδικασίας:

1. Υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται ο εκπαιδευτικός.
2. Σύνταξη υπηρεσιακού σημειώματος από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στο οποίο θα αναφέρονται:
     Α) Ο συνολικός χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του εκπαιδευτικού
     Β) Προηγούμενες άδειες χωρίς αποδοχές που έχει λάβει (διαστήματα και συνολική διάρκεια)
3. Διαβίβαση της αίτησης, των δικαιολογητικών και του υπηρεσιακού σημειώματος στην Περιφερειακή Διεύθυνση.
4. Εάν η αίτηση υποβάλλεται μετά την έναρξη του σχολικού έτους, στο διαβιβαστικό θα περιλαμβάνεται και εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.

 

Παρατηρήσεις, Σημειώσεις, Επεξηγήσεις 

1. Η άδεια χωρίς αποδοχές που χορηγείται στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 16, περ.Ε΄ του Ν. 1566/85 για σοβαρούς λόγους (ενδεικτικά: θεραπεία δυσίατων ασθενειών του ιδίου του εκπαιδευτικού, ή των μελών της οικογένειάς του, ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών ή ανάγκη προσωρινής εγκατάστασης στο εξωτερικό) έχει συνολική διάρκεια μέχρι πέντε (5) έτη.
2. Η άδεια χωρίς αποδοχές χορηγείται για ένα σχολικό έτος (και όχι για διδακτικό), δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου, και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη συμπλήρωση της τριετίας.
3. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσα στο μήνα Ιούνιο, ώστε η ζητούμενη άδεια να αρχίζει με την έναρξη του σχολικού έτους. Μόνο σε σοβαρές και αιφνίδιες περιπτώσεις, που δεν μπορούν να προβλεφθούν, υποβάλλονται αιτήσεις και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
4. Εκπαιδευτικός, του οποίου σύζυγος υπηρετεί στο εξωτερικό σε ελληνική Υπηρεσία του Δημοσίου, νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα ή σε Υπηρεσία ή φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, δικαιούται βάσει του άρθρου 51, παρ. 3, του Ν. 3528/2007, να πάρει άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι έξι (6) έτη συνεχώς ή και τμηματικά, εφόσον έχει συμπληρώσει διετή πραγματική υπηρεσία.
5. Σε εκπαιδευτικό που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται βάσει του άρθρου 51, παρ. 4, του Ν. 3528/2007 άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμα πενταετία.
6. Άδεια άνευ αποδοχών διάρκειας ενός (1) μήνα ανά ημερολογιακό έτος, η άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου και η τετράμηνη άδεια ανατροφής χωρίς αποδοχές χορηγούνται χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου και συνυπολογίζονται στο ανώτατο όριο των πέντε (5) σχολικών ετών.
7. Εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι στο εξωτερικό υποβάλλουν την αίτηση δια των αρμόδιων Συντονιστικών Γραφείων Εκπαίδευσης. Η αίτηση διαβιβάζεται στο ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ της οργανικής τους θέσης, συνοδευόμενη από γνωμοδότηση του Συντονιστή Εκπαίδευσης σχετικά με την αποδέσμευση του εκπαιδευτικού. Εάν δεν υπάρχει Συντονιστής Εκπαίδευσης, η γνωμοδότηση ζητείται από της Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Ξένων & Μειονοτικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ. Σε περίπτωση χορήγησης της άδειας άνευ αποδοχών, ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να ζητήσει άμεσα τη διακοπή της απόσπασής του.
8. Ύστερα από την έκδοση απόφασης χορήγησης άδειας χωρίς αποδοχές, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνούν με τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με θέματα υγειονομικής περίθαλψης και υποχρεώσεών τους κατά το διάστημα της άδειας.

 

YoutubeChannel

mathainoume-sto-spit rekor-tv 1021x576 2

prosfigon

mathiteia-epal

afisakauta

lwb ebanner

entypo2019
Κατεβάστε την Ειδική Έκδοση της Περιφέρειας Εκπαίδευσης σε μορφή PDF

entypo2020
Κατεβάστε το Νewsletter 2019-2020 της ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας σε μορφή PDF

exapostasteos

Οι δημοφιλέστερες αναρτήσεις

KOINO


online
Τρίτη 15 Δεκεβρίου 2020.  Ώρα 17.30

covid-19

Ενημέρωση για COVID-19

ithageneia

eidikiagogibanner

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

erasmusplus

swpbs300
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SWPBS 

nemesis
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020

Εκπαιδευτικοί Σύνδεσμοι - Links

financial guides for people with bad credit
NOESIS-322

7988186
Σήμερα
Συνολικά
1455
7988186
Κυρ 28 Φεβ 2021

εκθεση εργων επαλ 2018 

banner-epal
ΤΟ ΕΠΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2019

MFR-LOGO
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

πανελληνιο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 

logo11b
11ο 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
K. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι