Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών στο φαινόμενο της σχολικής βίας και εκφοβισμού και την αντιμετώπισή του
16042024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών στο φαινόμενο της σχολικής βίας και εκφοβισμού και την αντιμετώπισή του

Η ετοιμότητα και ικανότητα των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση των φαινομένων ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή που τα σχετικά περιστατικά πολλαπλασιάζονται, επηρεάζοντας τη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Ως εκ τούτου, η ενημέρωση,  πρόληψη και διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού κρίνεται αναγκαία. Στα πλαίσια υλοποίησης των πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού  ΑΠ1, ΑΠ2 & ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το έργο «Εκπόνηση επιμορφωτικού, εκπαιδευτικού, ενημερωτικού υλικού και προγράμματος σπουδών επιμόρφωσης» με σκοπό την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την επιμόρφωση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών καθώς και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Απώτερος στόχος είναι η ενημέρωση και έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση περιστατικών βίας στο σχολείο μέσα από την ανάπτυξη μεθοδολογίας, εργαλείων και παιδαγωγικών προσεγγίσεων του φαινομένου. 

Το υλικό εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου  Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, εντάσσεται στην παραπάνω πράξη  και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕ ΕΔ) του Υπουργείου σε σύμπραξη με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ». Φορέας πρότασης και λειτουργίας είναι η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνημμένα:
Download this file (stopbullying.pdf)Έγγραφο[ ]155 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι