26022021Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 19 Φεβ 2021

Η Μαθητεία αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

OMILIA-PERIFEREIAKOU

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης και η Ομάδα Υποστήριξης Μαθητείας της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας(κ. Μπαλόμπας Παναγιώτης, κ. Γιαννουλάκης Θεολόγης, κα Παπάζογλου Χρύσα, κ. Φελέκης Ιωάννης), παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χαλκηδόνος, στα Κουφάλια του νομού Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση και ολοκλήρωση της α΄ φάσης της Μαθητείας (σχολικό έτος 2016-17) και στην εξαιρετική επιτυχία που έχει η τρέχουσα β΄ φάση υλοποίησης (σχολικό έτος 2017-18) στην οποία συμμετέχουν 750 μαθητευόμενοι/μαθητευόμενες, απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. της Κεντρικής Μακεδονίας. Ευχαρίστησε τους δημάρχους για την έως και σήμερα πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση του νέου θεσμού της Μαθητείας, χάρη στην οποία 194 απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων υλοποιούν, το τρέχον σχολικό έτος 2017-18, μαθητεία σε Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα 26 από τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν «αγκαλιάσει» το θεσμό της Μαθητείας και βοηθούν τους νέους και τις νέες να αποκτήσουν πολύτιμες επαγγελματικές εμπειρίες, στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

 

Κλείνοντας ζήτησε τη συνέχιση της προσπάθειας για καλύτερη και ποιοτικότερη σχέση μεταξύ των δήμων με τα τοπικά ΕΠΑ.Λ., και αναφέρθηκε στο θέμα του προγραμματισμού της μαθητείας για την επόμενη σχολική περίοδο και ζήτησε τη συνεργασία περισσότερων δήμων στο θεσμό της Μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. Ακολούθησε σύντομη ανάλυση του θεσμού της Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., με προβολή ηλεκτρονικής παρουσίασης, από τον υπεύθυνο μαθητείας της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Μπαλόμπα. Κατόπιν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι όλοι οι δήμοι θα πρέπει να στηρίξουν το θεσμό της Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. και παράλληλα ζήτησε τηνπεραιτέρω συνεργασία της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και της Ο.Υ.Μ., έτσι ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως όλοιοι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, για καλύτερη και έγκαιρη προετοιμασία της επόμενης φάσης υλοποίησης του θεσμού.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι