Δελτίο Τύπου - Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑΛ 2018 - 2019 στην Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑΛ 2018 - 2019 στην Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

mathiteialogo3

     Διανύουμε, ήδη, τον πέμπτο μήνα της Γ΄ΦΑΣΗΣ του προγράμματος του ΥΠΠΕΘ «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2018-2019.

Στην τρέχουσα περίοδο υλοποίησης του θεσμού έχουν ενσωματωθεί 21 από τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. παρέχοντας   στους αποφοίτους τους, και την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων τους στο επίπεδο 5, και τη διαδικασία μέσω του ΕΟΠΠΕΠ της πιστοποίησης των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους και 9-μηνη προϋπηρεσία στους χώρους εργασίας της ειδικότητάς τους.


       Η Μαθητεία αποτελεί τομή αλλά και μια εκπαιδευτική πρόκληση στηνΕπαγγελματική Εκπαίδευση
στοχεύοντας στηνομαλή μετάβαση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ από την εκπαίδευση στο επάγγελμα, στην εξοικείωσή τους με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, στην απόκτηση επαγγελματικής κουλτούρας καθώς και στη δέσμευση των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση των μαθητευομένων.

     Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2018-2019 ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων υπερβαίνει σημαντικά τον αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς, γεγονός ενθαρρυντικό για τον θεσμό.

Στα γραφήματα που ακολουθούν οπτικοποιούνται τα αντίστοιχα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία τόσο συγκεντρωτικά, όσο και για την κάθε μία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης για την Κεντρική Μακεδονία.

 

Συνημμένα:
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-2-2019.pdf)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-2-2019.pdf[ ]320 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι