ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΑΘΗΤΕΙΑ
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας ανακοινώνει ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά ιδρύθηκαν όλα τα τμήματα μαθητείας που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, λειτουργούν 88 τμήματα μαθητείας και θα επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων του θεσμού 940 περίπου μαθητευόμενοι.

Μετά τις αθρόες προσλήψεις αναπληρωτών από το Υ.ΠΑΙ.Θ, την πολύτιμη συνεισφορά Διευθυντών και εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ, καθώς και υπευθύνων μαθητείας των Διευθύνσεων  και την εξαιρετικά συντονισμένη προσπάθεια των υπευθύνων μαθητείας της ΠΔΕΚΜ, επιτεύχθηκε η λειτουργία όλων των τμημάτων.

Η ΠΔΕΚΜ στηρίζει έμπρακτα το θεσμό της Μαθητείας  και κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ποιότητα εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών.

Με το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας» οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης διδασκαλίας στην τάξη και εκπαίδευσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον  με μισθό,  πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αναβάθμιση πτυχίου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις παιδαγωγικές ανάγκες και επιδιώξεις των μαθητευομένων  της.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι