18052022Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 16 Μαϊ 2022

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου SWPBS

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση στο πλαίσιο του έργου SWPBS (School Wide Positive Behavior Support), «Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (ΠροΘεΣυ)».

Το SWPBS είναι ένα έργο που στοχεύει στη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών και κατ' επέκταση στη βελτίωση της σχολικής κουλτούρας και μαθησιακής επίδοσης. Η προσέγγιση ΠροΘεΣυ προωθεί το μοντέλο λύσης προβλήματος στη σχολική μονάδα με κυρίαρχο σκεπτικό ότι η ενίσχυση και αύξηση θετικών συμπεριφορών συμβάλλει στην μείωση προβληματικών συμπεριφορών. Η διάρκεια του έργου είναι τριετής με συντονίστρια χώρα την Κύπρο και το Επιστημονικό Ινστιτούτο CARDET και εταίρους τη Φινλανδία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Από κάθε χώρα συμμετέχει ένα πανεπιστήμιο και ένας εκπαιδευτικός φορέας. Στην Ελλάδα επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Αθανάσιος Γρηγοριάδης και ομάδα έργου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός φορέας η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕΚΜ).

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης χαιρέτισε τη συνάντηση και τόνισε το ουσιαστικό παιδαγωγικό και ανταποδοτικό όφελος του έργου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκτελεστικός Δ/ντής του έργου κ. Χαράλαμπος Βρασίδας (Ινστιτούτο CARDET), οι κ.κ. Αθανάσιος Γρηγοριάδης και Θεόδωρος Γούτας, η ομάδα έργου της ΠΔΕΚΜ και οι Διευθυντές-τριες των 30 δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αποτίμηση όλων των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε οργανωτικό επίπεδο, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων κατά την εφαρμογή των δράσεων, τόσο από τα μέλη της ομάδας έργου, όσο και από τους διευθυντές/ντριες των  σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα .

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι