16oς Εθνικός Διαγωνισμός eTwinning
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

16oς Εθνικός Διαγωνισμός eTwinning

eTwinning

Με σκοπό τη βράβευση των καλύτερων έργων eTwinning των ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-2021, ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) της δράσης προκηρύσσει τον 16o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning.

Η περίοδος υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι από 1 έως και 12 Νοεμβρίου 2021.

 Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής:

  • Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει ένα έργο eTwinning με τουλάχιστον έναν (1) Ευρωπαίο εταίρο εντός του σχολικού έτους 2020-2021. Η συνεργασία μπορεί να έχει ξεκινήσει πριν το 2020 και να συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022.
  • Στα βραβεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο ευρωπαϊκά έργα eTwinning. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό εθνικά έργα eTwinning.
  • Η συνεργασία που υποβάλλεται στον διαγωνισμό, να έχει ήδη βραβευθεί με ελληνική Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
  • Τα έργα που έχουν βραβευθεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.

Κατηγορίες Διαγωνισμού:

  1. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες:
  • Νηπιαγωγείο (4-5)
  • Δημοτικό (6-12)
  • Γυμνάσιο (13-15) και
  • ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, EK και ΕΕΕΕΚ (16-19)

Από τα έργα που θα υποβληθούν στις παραπάνω κατηγορίες θα βραβευθούν τα δύο (2) καλύτερα σε κάθε κατηγορία.

Επίσης, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και δύο (2) ειδικές κατηγορίες, όπως αναλύονται παρακάτω:

  1. Ειδική Κατηγορία: έργο με θέμα τη δράση STEM
  2. Ειδική Κατηγορία: ένα (1) έργο στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΕΕΕΕΚ) ή/και ΙΕΚ.

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης στο πλαίσιο συνέχισης της δράσης  STEM  και με στόχο την ευρύτερη ανάδειξη της, προκηρύσσει βραβείο eTwinning έργου για δράση STEM. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω κατηγορία δεν υπόκειται σε ηλικιακή  διάκριση.   

Ο  Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης προκηρύσσει  βραβείο σε ένα eTwinning έργο που υλοποιήθηκε αποκλειστικά από σχολικές μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή/και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μία από τις παραπάνω κατηγορίες για να υποβάλουν τη συμμετοχή τους. Αν ένα έργο υποβληθεί σε δύο (2) κατηγορίες από τον ίδιο ή διαφορετικό εκπαιδευτικό, θα απορρίπτεται αυτόματα και δεν θα μετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης.

 Αξιολόγηση

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν με βάση τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από μέλη του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης. Στην αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη κυρίως τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του έργου καθώς και οι  πληροφορίες που θα υποβληθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό στη σχετική  φόρμα συμμετοχής.

 Διαδικασία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 16ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/various/contest21.php. Σε περίπτωση που υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και στο έργο σας συμμετέχουν και άλλοι Έλληνες εκπαιδευτικοί, η αίτηση συμπληρώνεται μόνο από έναν/μία από τους/τις συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που το έργο διακριθεί, βραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το συγκεκριμένο έργο.

Η φόρμα υποβολής θα είναι διαθέσιμη από 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 00:01 έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00.

Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις πηγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει ληφθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Europeana, Open Culture κ.ά..

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι