Πρόγραμμα συνεργασίας σχολικών μονάδων με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Πρόγραμμα συνεργασίας σχολικών μονάδων με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3

Στα πλαίσια της έναρξης συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ 3 προτείνεται μια καινοτόμα συνεργασία των σχολείων όλων των Δευτεροβάθμιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας με το δημόσιο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με τον ενημερωτικό σταθμό 102 της ΕΡΤ3.

Στα σχολεία τα διάφορα προγράμματα, δραστηριότητες ή  project που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του σχολικού έτους αλλά και διδακτικά αντικείμενα διαφόρων μαθημάτων, περιέχουν θέματα τα οποία θα μπορούσαν κάποιες ομάδες ή και τάξεις μαθητών να προετοιμάσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να παρουσιαστούν στο δημόσιο ραδιόφωνο. Επίσης, θα μπορούσαν να  αναλάβουν την όλη παραγωγή και παρουσίαση ενός θέματος που τους ενδιαφέρει (π.χ δημοσιογραφική έρευνα, προετοιμασία και παραγωγή ρεπορτάζ, μουσική επιμέλεια, παρουσίαση). Το ενημερωτικό ραδιόφωνο είναι πρόθυμο να συνεισφέρει παραχωρώντας, ενόψει του νέου σχολικού έτους 2015-2016, σε κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα μαθητών μια τέτοια εκπομπή στην οποία όλη η προετοιμασία, παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση θα γίνεται από μαθητές.

Επίσης, θα μπορούσαν να παρουσιαστούν αξιόλογες εργασίες και δραστηριότητες που γίνονται στα πλαίσια των διαφόρων προγραμμάτων, όπως π.χ. προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικά προγράμματα, πολιτισμικών δραστηριοτήτων, επετειακών εκδηλώσεων, κ.λ.π.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3 θα παρέχει τον απαιτούμενο ραδιοφωνικό χώρο και την τεχνική υποστήριξη, ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες  το εύρος, το ενδιαφέρον, την αξία και την ευρηματικότητα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε μια εποχή που το δημόσιο σχολείο απαξιώνεται και οι έλληνες εκπαιδευτικοί κατασυκοφαντούνται.

Παρακαλούμε  οι Δευτεροβάθμιες  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  να ενημερώσετε τα σχολεία ευθύνης σας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  να επικοινωνήσουν στο e-mail: makrisalert@gmail.com  είτε τηλεφωνικά στο 2310299407 & 6946656212.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι