Μήνυμα Δ/ντη Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας για την 28η Οκτωβρίου
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Μήνυμα Δ/ντη Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας για την 28η Οκτωβρίου

Δ/ντης Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης. Πριν από 75 χρόνια οι Έλληνες, με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό,  μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ύψωσαν το ανάστημά τους και αντιστάθηκαν στις σιδερόφρακτες ορδές των φασιστών κατακτητών. Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, και να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού.

Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας. Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, την οποία βιώνουμε όλοι και η οποία υποβαθμίζει σοβαρά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Οι απειλές είναι σήμερα περισσότερο δυσδιάκριτες από τότε. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι αγώνας ενάντια στην ηθική κατάπτωση και την έκπτωση των αξιών, ενάντια στην ιδιοτέλεια και την αναξιοκρατία, που υπονομεύουν κάθε ευοίωνη προοπτική.


Καλούμαστε να πούμε τα μεγάλα ΟΧΙ στην ευτέλεια της ζωής μας και το ΟΧΙ του 1940 ας γίνει οδηγός μας να ανάψει ξανά η φλόγα μέσα μας για την ελευθερία και την κυριαρχία της πατρίδας μας.

 


Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης
Γεωλόγος-Θεολόγος

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι