Ανακοίνωση για την ακύρωση του Συνεδρίου "Σχολικός εκφοβισμός-Bullying"
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ανακοίνωση για την ακύρωση του Συνεδρίου "Σχολικός εκφοβισμός-Bullying"

Σε σχέση με το ζήτημα που προκλήθηκε  τις τελευταίες ημέρες   με το Συνέδριο «Σχολικός εκφοβισμός-Bullying» και την ακύρωσή του  αλλά  και την πολιτική  διάσταση που επιχειρείται να δοθεί, με δήθεν αποκλεισμό ομιλητών, οφείλει η Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας  να θέσει το ζήτημα  στις σωστές του διαστάσεις.

Οι αιτίες που ακυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με πολιτικά κίνητρα αλλά με επιστημονικά, παιδαγωγικά  και τεχνικά κριτήρια. Η ιδέα κι ο αρχικός σχεδιασμός του Συνεδρίου ήταν πρωτοβουλία αποκλειστικά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιζητώντας πάντοτε τις συνεργασίες με άλλους φορείς, ζήτησε  τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο επίπεδο της παραχώρησης των χώρων.  Η συγκεκριμένη συνεργασία, μετά από αίτημα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επεκτάθηκε στο επίπεδο της συνδιοργάνωσης. Στην πορεία αυτής όμως της συνεργασίας διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι  οι σχέσεις ισοτιμίας επιχειρήθηκαν να καταλυθούν πολλές φορές με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  σε απλό παρατηρητή του Συνεδρίου. Η φιλοσοφία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  είναι ότι η συνδιοργάνωση απαιτεί συνεργασία και όχι επιβολή αποφάσεων. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνέταξε το πρόγραμμα του Συνεδρίου χωρίς να ληφθεί η άποψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία κλήθηκε να το αποδεχθεί άνευ όρων.

Επομένως, σε καμιά περίπτωση  δε τίθεται ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως επιδιώκουν κάποιοι να το εμφανίζουν, αλλά το θέμα εστιάζεται στη συνολική συνεργασία, και ειδικότερα σε θέματα επιστημονικής και παιδαγωγικής χροιάς, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του Συνεδρίου αφορά στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Επισημαίνεται ότι το σύνολο αυτών που εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στο Συνέδριο, προέρχονται, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατά συνέπεια και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Π. Ανανιάδης απέχουν από οποιαδήποτε κατασκευασμένη πολιτική αντιπαράθεση και πρώτιστα τους ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα των δράσεων που πραγματοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως και στο συγκεκριμένο Συνέδριο. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι