04122020Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 04 Δεκ 2020

Τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζ.  Ανανιάδη και των Διευθυντών του 1ου και 2ου ΠΕΚ Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρου Κόπτση και κ. Χρήστου Ρουμπίδη αντίστοιχα  με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  συγκεκριμένα με τον κ. Σταύρο Μποφυλάτο, Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανανιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στα συνέδρια που ήδη πραγματοποιήθηκαν, όπως το Μαθητικό Φεστιβάλ της Ρομποτικής αλλά και τα συνέδρια και τις ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολική Βία και Εκφοβισμός που θα διεξαχθεί στις 8-9-10 Απριλίου 2016, το Συνέδριο Πληροφορικής που θα διεξαχθεί στις 19-20-21 Απριλίου2016 και η ημερίδα που πρόκειται να διεξαχθεί προκειμένου να αναδειχθούν οι Εκπαιδευτικοί-Λογοτέχνες της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης έγινε αναφορά στην συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΚεντρικήςΜακεδονίας με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και τη διοργάνωση κύκλων μαθημάτων Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τονίστηκε επίσης, η ευαισθησία  και η αποφασιστικότητα με την οποία χειρίστηκε  κ. Παναγιώτης Ανανιάδης το χρόνιο πρόβλημα της διάσωσης του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας  Νόησις και την άμεση ανταπόκρισηστην επίλυσή του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατόπιν, οι Διευθυντές του 1ου και του 2ου ΠΕΚ, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης και Χρήστος Ρουμπίδης παρουσίασαν το έργο που πραγματοποιείται  στα ΠΕΚ,τις επιμορφώσεις που λαμβάνουν χώρακαι τις προτάσεις αναβάθμισής τους. Τέλος, έγινε αναφορά στο Παρατηρητήριο της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και στην ανάγκη στήριξης της δομής καθώς τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποίησε δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία που βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου από τους εκπαιδευτικούς και όσους εμπλέκονται στο σχολικό περιβάλλον.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι