04122020Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 04 Δεκ 2020

Μήνυμα για τον ένα χρόνο ανάληψης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας

12799205 10207950736900749 3517901857705204250 n

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Χριστός Ανέστη,

Στις 16 Απριλίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Διευθυντή, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σε όλο αυτό το διάστημα πάσχισα και πασχίζω να ασκήσω το παιδαγωγικό και διοικητικό μου έργο με συνέπεια με δημοκρατικό και αξιοκρατικό τρόπο. Μέριμνα μου αποτέλεσε η προσπάθειά μου ώστε οι συνάδελφοι να νιώθουν ασφαλείς στην σπουδαία εργασία που επιτελούν και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μου προσφέρει η θέση μου να μην αδικήσω κάποιον και ταυτόχρονα να συμπαρασταθώ με όλες μου τις δυνάμεις και να δώσω λύσεις στα προβλήματα που προέκυπταν. Ταυτόχρονα, μέσα στον χρόνο αυτό επισκέφθηκα αρκετές φορές τους επτά νομούς της αρμοδιότητάς μου και όσα σχολεία μου επέτρεπαν οι δυνάμεις μου προκειμένου να είμαι κοντά στους εκπαιδευτικούς και στα προβλήματα που εγκύπτουν στην καθημερινή μάχη που δίνουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε κάλεσα πολλές φορές τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών στο γραφείο μου ώστε από κοινού να βλέπουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να δίνω λύσεις στο βαθμό που με αφορούσαν. Πολλές φορές επισκέφθηκα σχολεία που αντιμετώπιζαν κτηριακά προβλήματα και ενήργησα επανειλημμένα προκειμένου να λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη σχολική κοινότητα αρκετά χρόνια. Ακόμα, συνέργησα αποφασιστικά ώστε να πραγματοποιηθούν αρκετά συνέδρια που σκοπό είχαν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να διευκολύνεται το έργο τους στην καθημερινή διδακτική πράξη.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Τα δύσκολα αυτά χρόνια που βιώνει η πατρίδα μας χρειάζεται ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι να υπερβαίνει τον εαυτό του, ιδιαίτερα εμείς που υπηρετούμε την Παιδεία. Διότι το σχολείο αποτελεί τη θρυαλλίδα εκείνη που θα αλλάξει την κοινωνία μας προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Σας βεβαιώνω ότι όσο θα βρίσκομαι σε αυτή την θέση θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατόν προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να νιώθουν ελεύθεροι και να εξασκούν την παιδαγωγική και διδακτική τους ικανότητα με αξιοσύνη, πιστεύοντας σε αυτούς και στην επάρκειά τους. Όσο θα εξασκώ τα καθήκοντα αυτά η δημοκρατική και δίκαιη ευαισθησία μου θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά μου παλεύοντας για το καλό των παιδιών και των εκπαιδευτικών και εν τέλει για την ίδια την πατρίδα μας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής                                                                                  

Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

Γεωλόγος-Θεολόγος

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι