Συνάντηση για την Εκπαιδευτική Πολιτική στους μετανάστες και στους πρόσφυγες
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Συνάντηση για την Εκπαιδευτική Πολιτική στους μετανάστες και στους πρόσφυγες

Την Παρασκευή στις 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την Εκπαιδευτική Πολιτική στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ι. Παντής, τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για τους πρόσφυγες που συστήθηκε στο Υπουργείο, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές επιφορτισμένοι με το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής αυτής, καθώς και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Επίσης, συμμετείχαν οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης, και προϊστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων όλων αυτών των Περιφερειών, καθώς και Εκπαιδευτικοί καταγραφείς και Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε εθελοντικές ομάδες βοήθειας των προσφύγων και μεταναστών.

Συζητήθηκε εκτενέστατα το σχέδιο του Υπουργείου που εκπονήθηκε για τη δυνατότητα υποδοχής και ένταξης των προσφύγων και μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αναλύθηκαν με εμβρίθεια οι δομές που θα υπάρξουν, προκειμένου να ενταχθούν αυτοί αρμονικά στις σχολικές δραστηριότητες. Εκείνο που τονίστηκε έντονα από όλες τις πλευρές ήταν ότι το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες των προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή, πρόκειται να υπάρξουν τμήματα υποδοχής και ένταξης από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο.

Η ενημέρωση που διεξήχθη ήταν διαφωτιστική και μέσα από τη δημιουργική συζήτηση που επακολούθησε με τα στελέχη της εκπαίδευσης βγήκαν γόνιμα αποτελέσματα, τα οποία τα στελέχη θα υλοποιήσουν, προκειμένου να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μέσω της εκπαίδευσης, στην ελληνική κοινωνία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι