Απολογισμός Ημερίδας με θέμα «Συνάντηση και Συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας»
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός Ημερίδας με θέμα «Συνάντηση και Συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας»

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Συνάντηση και Συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «ΠροςΟψη», στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS.

  Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Ανανιάδης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη, ο σύγχρονος εκπαιδευτικός να κατέχει γνώσεις και δεξιότητες, να γνωρίζει στρατηγικές και τεχνικές, ώστε να είναι ικανός να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα συμπεριφοράς που παρουσιάζονται στην τάξη. Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των μαθητών Στο πλαίσιο αυτό η παρουσία  παιδοψυχιάτρων και η διεπιστημονικότητα των εισηγητών προσπαθεί να εμπνεύσει και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς στον χώρο της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Ακριτίδης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Λάππας Αλέξιος (Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών) κάλυψε με ζωντανό και βιωματικό τρόπο το θέμα της «Προκλητικής Συμπεριφοράς του Μαθητή: Κατανόηση και Αναγνώριση, Τεχνικές και Ανέλιξη».

Στην 1η Επιστημονική Τράπεζα, αξιοποιώντας την εμπειρία των ψυχοθεραπευτών , η κ. Ελίνα Κόντζογλου (Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάτης του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο) ανέπτυξε το θέμα της «Σχολικής Άρνησης» δίνοντας τη σκυτάλη στην κ. Νίκη Δράγου (Ιατρός- Υπαρξιακή και Συστηματική Ψυχοθεραπεύτρια) η οποία μίλησε για τη «Βία στο Σχολείο». Η ενότητα έκλεισε με την κ. Κασσιανή Φελέκη (Ψυχίατρος Ενηλίκων -Ψυχαναλύτρια και Διδάσκουσα  της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας) με θέμα της εισήγησής της «Φροντίζομαι για να Φροντίσω: Αναγνώριση και Παρέμβαση για την Επαγγελματική Ψυχοσυναισθηματική Κόπωση»

Στη 2η Επιστημονική Τράπεζα, Αξιοποιώντας τις Παιδοψυχιατρικές Υπηρεσίες, η κ. Λίλιαν Αθανασοπούλου ( Παιδοψυχίατρος και Υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»,  Τ.Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης) μίλησε για το «Παιδί και Έφηβος στο σχολείο: Από τις φυσιολογικές εκφάνσεις? στις συμπεριφορές που προβληματίζουν. Μια απόπειρα μεταφοράς  προβληματισμών από την κλινική εμπειρία στη σχολική κοινότητα και οι δυνατότητες του εκπαιδευτικού»

Την Ημερίδα παρακολούθησαν Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Περιφερειακές Ομάδες Δράσεων Πρόληψης για την Σχολική Βία και Εκφοβισμό.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cr2A-zHvi1E&t=66

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι