Απολογισμός 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

afisa-mfr4-ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Μέσα σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κλίμα «ρομποτικής χαράς», με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, η γιορτή της ρομποτικής, των ίσων ευκαιριών, του εθελοντισμού, της άμιλλας, της φιλίας, της χαράς, της δημιουργικότητας, της εναλλακτικής ρομποτικής, της ρομποτικής με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Τα σημαντικά επιτεύγματα των μαθητών και μαθητών που συμμετείχαν τόσο στο εκθεσιακό, όσο και στο διαγνωστικό μέρος εντυπωσίασαν του παραβρισκόμενους, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 7:30μ.μ. στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρωταγωνιστές, οι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και εκπαιδευτικοί από Διδυμότειχο, Βόλο, Λάρισα, Φαλάνη, Σέρρες, Λαμία, Καρπενήσι, Σιδηρόκαστρο, Τύρναβο, Ελασσόνα, Σέρρες, Έδεσσα, Γρεβενά, Κιλκίς, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Άγιο Αθανάσιο, Πειραία, Επανομή, Καλαμαριά, Ευκαρπία, Εύοσμο, Μενεμένη,  Σταυρούπολη, Ωραιόκαστρο, Νεάπολη και Αθήνα.

Οι ίσες ευκαιρίες, η δωρεάν συμμετοχή, η αξιοποίηση κάθε υλικού, η αυτενέργεια των παιδιών, η αποδοχή του διαφορετικού, η άμιλλα, η φιλία και η χαρά είχαν την τιμητική τους και φέτος. Ιδιαίτερη χαρά η συμμετοχή δύο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς και του 1ου  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πυλαίας Χορτιάτη, που παρουσίασαν δύο θαυμάσιες ρομποτικές κατασκευές με όμορφα μηνύματα.  Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς παρουσίασαν μια ρομποτική δημιουργία για τη φροντίδα των λουλουδιών και του 1ου  Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πυλαίας Χορτιάτη το έξυπνο φανάρι, που προσφέρει ασφάλεια στα διερχόμενα οχήματα. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και φυσικά τους αποδόθηκε τιμητική πλακέτα για την τεράστια προσπάθειά τους, αλλά και τα όμορφα μηνύματα των ρομποτικών τους δημιουργιών, που παρουσίασαν με μεγάλη χαρά και με αξιοθαύμαστη κοινωνικότητα στους κριτές και στο κοινό. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Παναγιώτης Ανανιάδης και ο Δήμαρχος Δήμου Νεάπολης Συκεών κύριος Σίμος Δανιηλίδης. Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών θεμάτων, κύριος Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Νεάπολης Συκεών, κύριος Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννα Αλεξιάδου, Ειρήνη Καγιαμπίνη και Ειρήνη Παπαδάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι, Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς.

Η Διευθύντρια του σχολείου καλωσόρισε όλες τις ομάδες των παιδιών και εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, τους συνεργάτες της, εκπαιδευτικούς του Πειραματικού Γυμνασίου ΠΑΜΑΚ και τον εκπαιδευτικό της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, κύριο Κώστα Ηλιάδη για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλες τις φάσεις του Φεστιβάλ. Τόνισε την μεγάλη προσφορά των εθελοντών μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων και κυρίως μεγάλου αριθμού  φοιτητών απόφοιτων του σχολείου και όχι μόνο και τους ευχαρίστησε για την βοήθεια που προσέφεραν στη διοργάνωση.

P1300694 resize Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριο Παναγιώτη, καθώς και τον Δήμαρχο Δήμου Νεάπολης  Συκεών κύριο Σίμο Δανιηλίδη για για την αμέριστη στήριξή τους στο Φεστιβάλ. Επίσης, ευχαρίστησε  το μεγάλο χορηγό, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου κύριο Μέλλιο, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και το κοινό.

Η παράδοση συνάντησε την τεχνολογία, πριν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους, καθώς ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου του ΠΑΜΑΚ, Κώστας Ξηραδάκης, παρουσίασε την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης, πάει ρομποτική», με τον Καραγκιόζη και όλο το θίασό του να παίρνουν μέρος στο 4ο  ΜΦΡ!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τόσο στο εκθεσιακό και στο διαγωνιστικό μέρος, καθώς πρόσφεραν χαρά και ελπίδα σε όλους με τις έξυπνες και πρωτότυπες ρομποτικές τους κατασκευές, αλλά και με τις επιδόσεις τους στον προγραμματισμό στο διαγωνιστικό μέρος. 

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών, που παρέχουν ευκαιρίες στα παιδιά τους για συμμετοχή στην εναλλακτική ρομποτική, τη ρομποτική των ίσων ευκαιριών, της άμιλλας, της φιλίας και της χαράς.

Η επιτυχία αυτής της σημαντικής, αλλά και δύσκολης διοργάνωσης, επιβεβαιώθηκε από τα διθυραμβικά σχόλια και τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε από γονείς, εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολικών μονάδων, Δημοτικούς Συμβούλους, Σχολικούς συμβούλους, πανεπιστημιακούς δασκάλους κ.α. Κύρια ένδειξη της επιτυχίας της διοργάνωσης, πέρα από την αθρόα προσέλευση, αποτελούν οι χαρούμενες φωνές και τα χαμόγελα που φώτιζαν τα πρόσωπα όλων των παιδιών και των εκπαιδευτικών, παρά την κούραση και άσχετα από τη νίκη.

Όλες οι ομάδες παρουσίασαν, με μεγάλη ζωντάνια και αξιοζήλευτη ενέργεια και χαρά τις ρομποτικές τους δημιουργίες στην κριτική επιτροπή, καθώς και στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το σύνολο των δεξιοτήτων που καλλιέργησαν για τη συμμετοχή τους στο 4ο ΜΦΡ. Οι κριτές, αφού παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των ομάδων και υπέβαλαν ερωτήσεις, κατέληξαν στα εξής αποτελέσματα, με μεγάλη δυσκολία λόγω του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου όλων των παρουσιάσεων.

Με το ίδιο κέφι, οι ομάδες των μαθητών που προετοίμασαν για 4 ώρες την δοκιμασία που τους δόθηκε και αφού επέλεξαν βαθμό δυσκολίας, ομαδοσυνεργατικά προγραμμάτισαν τα ρομπότ τους για το διαγωνισμό που ακολούθησε μπροστά σε όλο το κοινό, δημιουργώντας πλήθος συναισθημάτων.

 

mfr-anamnistikiΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η θέση: Οι  ARSAKEIO ROBOTICS, από το  Αρσάκειο ΔΣ Θεσ/νίκης.

2η θέση: Οι Evobots από το 3ο Πειραματικό ΔΣ Ευόσμου

3η θέση: Λέοντες Σερρών: 3ο ΔΣ Σερρών & Ομάδα Δημοτικού: Ακαδημία Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑ

ΕΠΑΙΝΟΙ:

ArduMakers: 5ο ΔΣ Περαίας

TUBIANS: Ελληνικά Εκπαιδευτήρια ΔράκουP1300498 resize

RaceRobot team: 2ο ΔΣ Σιδηροκάστρου

ArsakioRobitics 2: Αρσάκειο ΔΣ Θεσσαλονίκης

Centralbots: 4ο, 8ο, 18ο ΔΣ Σταυρούπολης, 25ο ΔΣ Ευόσμου

Little Robots (White): 3ο Πειραματικό ΔΣ Ευόσμου

Ρομποτιστές: 101ο ΔΣ Θεσ/νίκης, 4ο & 3ο Γ/Σ Καλαμαριάς

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η θέση: ARGO-DROIDS: 8ο Γ/Σ ΒόλουP1300671 resize

2η θέση: Robocop Αλεξάνδρειας: 1ο Γ/Σ Αλεξάνδρειας

3η θέση: Robodesigners: 1ο Γ/Σ Συκεών "Οδυσσέας Φωκάς"

ΕΠΑΙΝΟΙ:

ArsakioRobitics4: Αρσάκειο Γ/Σ Θεσσαλονίκης

19Robogators: 19ο Γ/Σ Θεσσαλονίκης

PGPM2: Πειραματικό Γ/Σ ΠΑ.ΜΑΚ.

TALOS2:  Όμιλος Ρομποτικής Π.Γ.ΠΑ.ΜΑΚ.

PGPM1: Πειραματικό Γ/Σ ΠΑ.ΜΑΚ.

Ομάδα Γυμνασίου 1: Ακαδημία Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ.P1300761 resize

Teamwork: Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

 Robotcollectors: Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

CENTAUR-BOTS: 8ο Γ/Σ Βόλου

STEM Robotics Mechanics 2: 4ο Γ/Σ Λάρισας

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΛΥΣΗΣ: RoboKeepers: 5ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου (Λ.Τ)

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:
STEMRoboticsMechanics 4: 6ο Γ/Σ Λάρισας  
P1300769 resize

ΛΥΚΕΙΑ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η θέση: TALOS1: Όμ. Ρομποτικής Π.Γ/Λ.ΠΑ.ΜΑΚ. & 5ο Γ/Σ Νεάπολης

2η θέση: ΤΑΛΩΣ: 1ο ΓΕΛ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3η θέση: Ομάδα Λυκείου: Ακαδημία Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ.

ΕΠΑΙΝΟΙ:

Robohammers: 1ο ΓΕΛ Επανωμής

Ardudino: Κολλέγιο Ανατόλια

STEM Robotics Αdvanved: ΓΕΛ Τυρνάβου, 8ο ΓΕΛ Λάρισας,
ΓΕΛ Ελασσόνας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ:

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Robotic Theatre, 1ο ΔΣ Ευκαρπίας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ: RobolabyRobokeepers: 5ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου (Λ.Τ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΙΩΝ: Λύσεις για κατοικίδια: 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ:
AgroRobot: Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ:
Ρομποτική μπασκέτα: 5ο ΔΣ Περαίας

P1300681 resize

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: INFOTRONIA (Information Technology & Electronics): 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑΣ: Έξυπνος κάδος απορριμμάτων: 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Αναπαραγωγή γραμμικών σχεδίων μέσω σχεδιογράφου που βασίζεται σε Arduino: 1ο ΓΕΛ Νεάπολης

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η δημιουργία του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, δηλαδή το Εξακόπτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αποτελεί έτοιμο προϊόν που θα μπορούσε να μπει σε διαδικασία παραγωγής και έτσι βραβεύθηκε ως εξαιρετική συμμετοχή.

 

Τιμητική Πλακέτα για τη συμμετοχή τους πήραν τα δύο Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής: 
α) το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς και β) το 1ο  Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  Πυλαίας  Χορτιάτη που παρουσίασαν δύο θαυμάσιες ρομποτικές κατασκευές με όμορφα μηνύματα.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ: Νεκτάριος Νότιος

Το βραβείο εκπαιδευτικού δίνεται για να τιμηθεί η προσφορά των εκπαιδευτικών, που εστιάζουν στην παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας και δεν φείδονται χρόνου και προσωπικών εξόδων προκειμένου να προσφέρουν στους μαθητές τους τις ευκαιρίες που παρέχει το Μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής.

 

Με την ανανέωση του ραντεβού μας για το 5ο Μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόβαλαν αυτή μας την προσπάθεια, προάγοντας έτσι τη διάχυση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής http://mfr.sch.gr/

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Ελένη Μούζουρα

Διευθύντρια Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι