ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των προσφυγοπαίδων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα με τελευταίο βήμα την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εικοσιεννέα (29) Τάξεις Υποδοχής θα λειτουργήσουν σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ανανιάδη.

Λειτουργούν, ήδη, περισσότερες από ογδόντα(80) Τάξεις Υποδοχής σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.Στις Τάξεις Υποδοχής φοιτούν προσφυγόπουλα που ζούνε σε διαμερίσματα του αστικού ιστού, επίσης ορισμένα παιδιά που προέρχονται από κέντρα φιλοξενίας, και τέλος μαθητές από λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τον Δεκέμβριο ξεκίνησαν στην Κεντρική Μακεδονία να λειτουργούνδεκαεπτά (17) συνολικά Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας και τα οποία εντάσσονται για πρώτη φορά στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Εκπαίδευση παρέχεται και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς, εντός και των οκτώ Κέντρων Φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας, λειτουργούν παραρτήματα νηπιαγωγείων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, το σχολικό έτος 2017-2018 βρίσκει περισσότερα προσφυγόπουλα ενταγμένα στον πρωινό κύκλο των σχολείων και λιγότερα στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης, γεγονός αποφασιστικό για την πλήρη ένταξή τους στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων χωρίς διακρίσεις, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι