04122020Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 04 Δεκ 2020

Επίσκεψη του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας στο 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας

2eeekpileas

Την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η καταγγελία που έγινε από γονείς και εκπαιδευτικούς ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα  από παρουσία ποντικών στους χώρους εργασίας του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πυλαίας.

Η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν άμεση. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλος Γιώργος, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Ανανιάδη Παναγιώτη Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Αποστολίδη Απόστολο Δ/ντή  Β/θμιας Εκπ/σης Αν. Θεσσαλονίκης, Παπαδόπουλο Αριστείδη Πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικής Αγωγής, επισκέφτηκαν το Σάββατο 20-01-2018, στις 12:00 τους χώρους του σχολείου. Ο κ. Αγγελόπουλος Γ. ενημερώθηκε από τη Δ/ντρια του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς  και τους γονείς των μαθητών για τα ζητήματα που προκλήθηκαν από την εμφάνιση περιττωμάτων από ποντικούς  στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και σχεδιάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πρώτη προτεραιότητα που τέθηκε είναι να διασφαλιστεί εξάπαντος η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο κ. Αγγελόπουλος Γ. ανέφερε με σαφήνεια την πορεία της διαδικασίας. Δευτέρα πρωί μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία θα επιληφθεί του θέματος και θα δώσει το πόρισμα που θα προβλέπει την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στα μικροβιολογικά εργαστήρια των δομών υγείας για να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Με έκτακτη επιχορήγηση 30.000 Ευρώ το Υπουργείο παιδείας θα καλύψει τις απαραίτητες δαπάνες που θα χρειαστούν για τη συντήρηση του εσωτερικού χώρου. Συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και συνδρομή στις ενέργειες που θα προγραμματιστούν. Τέλος θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του προβλήματος από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης μέχρι την οριστική εξάλειψη του.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και στο τέλος με την παρέμβαση της ΕΛΜΕ και των γονέων συζητήθηκε και η προοπτική λύσης των προβλημάτων της σχολικής στέγης ιδιαίτερα των σχολείων Ειδικής αγωγής σε ένα μεσοπρόθεσμο στάδιο. Ο κ Αγγελόπουλος Γ. και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εκπαίδευσης ήταν ενημερωμένοι για τα θέματα σχολικής στέγης γεγονός που βοήθησε την εξέλιξη της συζήτησης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι