Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες

fotoserron

Με αφορμή την έναρξη φοίτησης των μαθητών Λυκείου από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Σερρών, την Τετάρτη 31/01/2018 ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης επισκέφτηκε τις Σέρρες και δύο από τα τρία Λύκεια όπου φοιτούν οι μαθητές πρόσφυγες με την υποστήριξη των τμημάτων υποδοχής.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το 3ο ΓΕΛ Σερρών, στο οποίο λειτουργούν δύο τμήματα υποδοχής, όπου συνομίλησε κατ' ιδίαν με τον Διευθυντή του σχολείου, παρουσία και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κ. Τενεκετζή και συζητήθηκαν θέματα σχετιζόμενα με την εκπαίδευση των παιδιών που ξεκινούν τη φοίτησή τους στο Λύκειο. Στη συνέχεια απηύθυνε καλωσόρισμα στους ίδιους τους μαθητές πρόσφυγες, οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν. Έπειτα, έγινε σύντομη επίσκεψη στον 1ο ΓΕΛ Σερρών, όπου επίσης φοιτούν μαθητές πρόσφυγες με ένα τμήμα υποδοχής και συνομίλησε με το διευθυντή του σχολείου.

Ακολούθως, μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων των Σερρών.  Εκεί οι ίδιοι οι πρόσφυγες μέσω αντιπροσώπων τους, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την εκπαίδευση των παιδιών τους και την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε προγράμματα εκπαίδευσης προκειμένου, στη συνέχεια, να μπορέσουν να προσφέρουν στην κοινωνία, και ο Περιφερειακός Διευθυντής πρότεινε ιδέες προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος, στο νεοσύστατο χώρο του νηπιαγωγείου της δομής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης προσφύγων και μέλη της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης Εκπαίδευσης Προσφύγων και συζητήθηκαν απόψεις, προβλήματα, αλλά και λύσεις σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων.  

Πριν την αναχώρησή του, ο Περιφερειακός Διευθυντής επισκέφθηκε το χώρο του νηπιαγωγείου, ο οποίος στεγάζεται στο κτήριο πρώην ΚΕΓΕ και θα παραδοθεί μέσα στο Φεβρουάριο και επέβλεψε τις αίθουσες και τις εγκαταστάσεις όπως και την πορεία των εκεί εργασιών. Η επίσκεψη αυτή έληξε αργά το απόγευμα, αφού ο Περιφερειακός Διευθυντής είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει τους μικρούς ενθουσιώδεις μαθητές την ώρα που επέβαιναν στα λεωφορεία για να μεταβούν στα σχολεία όπου λειτουργούν οι ΔΥΕΠ.

 

Η περιοδεία έκλεισε με τη δέσμευση της συνεχούς και αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης,  των  Σχολικών Συμβούλων και των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων στην κοινή προσπάθεια για την ομαλή ένταξη όλων των παιδιών στην τυπική εκπαίδευση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι