04062020Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Δευ, 01 Ιουν 2020

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Διευθύνοντα Σύμβουλο Αποδήμου Ελληνισμού περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ

apodimou-ellinismou-essd

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη με τον κ. Κυριάκο Ιορδανίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, παρόντων των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης κ. Νικολάου Ακριτίδη και κ. Μαρίας Συργιάννη αντίστοιχα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας αδελφοποίησης σχολείων της Ρωσίας, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα με σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η επίσκεψη Ρώσων μαθητών σε αυτά.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ως ξένη γλώσσα επιλογής από την 1η Ιανουαρίου 2017 σε σχολεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με υπουργική απόφαση και συγκεκριμένα στην Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Η πρόταση για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως γλώσσας επιλογής έγινε από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), όπου εκπονήθηκαν και τα αντίστοιχα εγχειρίδια. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του προγράμματος του ΑΠΘ "Ιάσων", για την ίδρυση και πρακτική ενίσχυση πυρήνων ελληνικών σπουδών στα πανεπιστήμια της παρευξείνιας ζώνης

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι