29112020Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 25 Νοε 2020

Συνάντηση για τη Μαθητεία αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης της 20 -2- 2018

eveth-750x450

Στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας, για την υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., την ανάπτυξη της συνεργασίας των ΕΠΑ.Λ. της Π.Δ.Ε. με τους κοινωνικούς εταίρους και την καλύτερη προετοιμασία της λειτουργίας του θεσμού κατά το επόμενο σχολικό έτος 2018-19, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 20-2-2018.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ.κ.Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, Α' Αντιπρόεδρος, Καπετανίδης Τηλέμαχος, Οικονομικός Επόπτης, Μωραϊτίδης Ελ. Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Αξυλιθιώτης Θεόδωρος, Οικονομικός Σύμβουλος και από το Τμήμα Μελετών και Έρευνας ο κ.Εμμανουηλίδης Γεώργιος και τα μέλη της Ομάδας Υποστήριξης της Μαθητείας της Π.Δ.Ε. Μπαλόμπας Παναγιώτης, Υπεύθυνος Μαθητείας Π.Δ.Ε.,  Γιαννουλάκης Θεολόγης, Παπάζογλου Χρύσα και Φελέκης Ιωάννης.

 

Στην συνάντηση αυτή η Ομάδα Υποστήριξης της Μαθητείας της Π.Δ.Ε. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Μέσα από τον σχεδιασμό αυτό φαίνεταιο σημαντικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια, τόσο στη στήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. όσο και στην πιστοποίηση Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτών στον χώρο εργασίας. Επίσης είχε την ευκαιρία να γνωστοποιήσει τη δομή της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να αναλύσει τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης εξέφρασαν το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες κοινών δράσεων με την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την επίτευξη συνεργασιών μεταξύ των ΕΠΑ.Λ. και των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι