Συνάντηση για τη Μαθητεία αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1-3-2018
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Συνάντηση για τη Μαθητεία αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1-3-2018

Στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας, για την υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., την ανάπτυξη της συνεργασίας των ΕΠΑ.Λ. της Π.Δ.Ε. με τους κοινωνικούς εταίρους και την καλύτερη προετοιμασία της λειτουργίας του θεσμού κατά το επόμενο σχολικό έτος 2018-19, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ανανιάδης επισκέφθηκε μαζί με την Ομάδα Υποστήριξης της Μαθητείας της Π.Δ.Ε. (Μπαλόμπας Παναγιώτης, Γιαννουλάκης Θεολόγης, Παπάζογλου Χρύσα, Φελέκης Ιωάννης) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1-3-2018.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου κ.κ. Εμμανουηλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος, Τσαϊρέλης Χαράλαμπος, Σούλας Ιωάννης, Τελιορίδου Νικόλ.

Στην συνάντηση αυτή η Ομάδα Υποστήριξης της Μαθητείας της Π.Δ.Ε.είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.Μέσα από τον σχεδιασμό αυτό φαίνεταιο σημαντικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια,τόσο στη στήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. όσο και στην πιστοποίηση Επιχειρήσεων καιΕκπαιδευτών στον χώρο εργασίας. Επίσης είχε την ευκαιρία να γνωστοποιήσει τη δομή της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να αναλύσει τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Οι εκπρόσωποι του ΕπαγγελματικούΕπιμελητηρίου Θεσσαλονίκης εξέφρασαν το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες κοινών δράσεων με την Π.Δ.Ε.Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την επίτευξη συνεργασιών μεταξύ των ΕΠΑ.Λ. και των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι