27052020Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 26 Μαϊ 2020

Έναρξη Προγράμματος Υποδοχής Σχολείων στο Καυτατζόγλειο Στάδιο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 το Πρόγραμμα Αθλούμαι Συμμετέχω Εκφράζομαι Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο υποδέχεται τους πρώτους μαθητές που θα λάβουν μέρος από το 8ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.Το Πρόγραμμα έχει έως και την λήξη της σχολικής περιόδου,πλήρη συμμετοχή από σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές/τριες που θα επισκέπτονται το Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο, θα ξεναγούνται στους χώρους του και θα ενημερώνονται μέσω βιντεοπροβολής για την ιστορία του, καθώς και για τα σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα τα οποία διαδραματιστήκαν έως σήμερα. Θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συμμετέχουν σε αθλήματα όπως: Ποδόσφαιρο (Ποδόσφαιρο για Όλους), Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση (πρόγραμμα Παίζω Βόλεϊ), Χειροσφαίριση, Κλασικός Αθλητισμός (kids Athletics), Πολεμικές Τέχνες (Τζούντο  Ταε κβο ντο),Τοξοβολία, Ξιφασκία, Αντισφαίριση, Ποδηλασία, Κωπηλασία, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Μουσικοκινητική Αγωγή και Πεζοπορία. Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές/τριεςθα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουνκαλύτερα τον εαυτό τους, να πάρουν πρωτοβουλίες και να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Θα ασχοληθούν με Πολιτιστικές δράσεις:

1.εικαστικές απεικονίσεις-κατασκευές
2.Δραματοποίηση και Αυτοσχεδιασμός με αναφορά στον αθλητισμό και τα αναγραφόμενα αθλήματα
3.Σύνδεση αθλητισμού με τον Λόγο και την Τέχνη (λ.χ. πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφία αθλημάτων κ.α.) Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις του αθλητικού προγράμματος θα υλοποιούνται από την κ.Μαρία Τζώγα, φιλόλογο, με τη συνεργασία και συμμετοχή του ΚΘΒΕ και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Υπεύθυνοι των αθλητικών δράσεων του προγράμματος είναι οι Β. Σπυρογιάννης και Ι. Μπούζιου με τη συνεργασία και εθελοντική παρουσία πιστοποιημένων προπονητών, αθλητών υψηλού επιπέδου και καθηγητών Φυσικής Αγωγής, των αθλημάτων που πλαισιώνουν το Πρόγραμμα.Τονίζεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/τριες πέραν της μετακίνησής τους προς και από το Στάδιο, την οποία θα αναλαμβάνει η Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.

Το πρόγραμμα θα έχει μόνιμη ιατρική υποστήριξη και χρήση του ιατρείου του Εθνικού Καυτατζόγλειου Σταδίου.

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι