Περιοδεία του Υπουργού Παιδείας στο Κιλκίς
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Περιοδεία του Υπουργού Παιδείας στο Κιλκίς

κιλκι

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς. Παρότι η κατασκευή του κτηρίου είχε ολοκληρωθεί πριν από έξι χρόνια, το κτήριο δεν είχε αξιοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Φέτος για πρώτη χρονιά στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης δέχθηκε τους φοιτητές του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης. Είναι ένα τμήμα που στεγάζεται στο Κιλκίς και ανήκει διοικητικά στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον Πρύτανη κ. Χασάπη Δημήτριο και τους καθηγητές του τμήματος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών με τη δημιουργία νέων τμημάτων, τη στελέχωση τους με προσωπικό και την αναβάθμιση του στο πλαίσιο των αλλαγών στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποφασίστηκε η στελέχωση του τμήματος με δυο επιπλέον καθηγητές, με προοπτική την αύξηση τους σε επόμενο στάδιο.

Στη συνέχεια ο κ. Γαβρόγλου με το επιτελείο του,  μαζί με τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, τον Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο και τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς κ. Κώστα Αθανασόπουλο, επισκέφτηκαν το σχολικό συγκρότημα του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου στην πόλη του Κιλκίς. Ο υπουργός μίλησε με μαθητές του σχολείου και γονείς και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Τ.Υ. Προσφύγων. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς όπου εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών  και συνομίλησε μαζί τους. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, τους διορισμούς, τις αποσπάσεις και άλλα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας. Φεύγοντας υποσχέθηκε να δοθούν 200.000 Ευρώ για τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, εφόσον οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς προβούν στις απαραίτητες μελέτες.

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκε στα γραφεία του Δήμου Κιλκίς. Τα στελέχη της εκπαίδευσης συζήτησαν με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σισμανίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη, στις συντηρήσεις των σχολείων και στη δυνατότητα εφαρμογής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κιλκίς

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι