Μήνυμα για τη λήξη της σχολικής χρονιάς
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Μήνυμα για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Ενόψει της λήξης της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που συνετέλεσαν και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποχαιρετούμε τους τελειόφοιτους των Λυκείων που ολοκληρώνουν τα σχολικά χρόνια τους, αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο γνώσεων κι εμπειριών και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια. Παράλληλα καλωσορίζουμε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και της Α΄ τάξης Δημοτικού.

Έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι η εκπαίδευση και η παιδεία γενικότερα αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάκαμψης, ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας, κύριο όραμα και μέλημα, προσωπικό μου αλλά και των συνεργατών μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι και για την επόμενη σχολική χρονιά η διασφάλιση ενός σύγχρονου, ασφαλούς και δημιουργικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως όχι μόνο θα συνεχίσουμε αλλά και θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για ένα σχολείο με όραμα και προοπτική, με άμεση και αποτελεσματική επίλυση όποιων προβλημάτων ανακύπτουν, με ακόμη πιο γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς. Βασικό στόχο μας αποτελεί η ενίσχυση και η ανάδειξη των προοπτικών και των δυνατοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Θα στηρίξουμε ακόμη πιο ένθερμα τις δράσεις και τα προγράμματα που συντελούνται στο σχολείο, προσδίδοντας μία άλλη, ακόμη πιο ουσιαστική διάσταση στο έργο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας, το καλοκαίρι να αποτελέσει πρωτίστως περίοδο ξεκούρασης κι ανανέωσης, αλλά ταυτόχρονα και περισυλλογής, απολογισμού και προγραμματισμού για ένα πιο παραγωγικό κι επιτυχημένο σχολικό έτος το 2019-20.

Καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι!

 

 

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

 

Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αλέξανδρος Κόπτσης

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι