Επιμορφωτικά σεμινάρια Διευθυντών σχολικών μονάδων
28032024Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Επιμορφωτικά σεμινάρια Διευθυντών σχολικών μονάδων

XARTHS

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1ο-2ο-3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης διοργανώνουν διήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Διεύθυνση Σχολικών Μονάδων: Διοικητικές και Παιδαγωγικές διαστάσεις», τα οποία περιλαμβάνουν τους εξής θεματικούς άξονες:

  • Διαχείριση κρίσεων και σχολικό κλίμα
  • Μοντέλα διοίκησης
  • Αξιοποίηση ψηφιακών μέσων στη Διοίκηση του σχολείου
  • Μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές  μορφωτικές ανάγκες και ο ρόλος του Διευθυντή

Τα σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται στους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, καθώς και στους Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, θα γίνουν χωριστά για κάθε βαθμίδα και θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι συνολικά 8 (οκτώ) διδακτικές ώρες, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε δύο απογεύματα, το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα είναι προαιρετική.

Το πρόγραμμα των επιμορφώσεων, ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων και ο χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων θα κοινοποιηθούν στις σχολικές μονάδες μέσω των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., παράλληλα με τη σχετική ανάρτηση στις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι