Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτσης Α. με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Α. στον Αγιασμό Σχολικών Μονάδων
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτσης Α. με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Α. στον Αγιασμό Σχολικών Μονάδων

agiasmos2019

Με χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση τελέστηκε ο Αγιασμός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και του Ασύλου του Παιδιού (33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης), με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολου, του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτση Αλέξανδρου και της Αντιδημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Κωνσταντινίδου Ανατολής.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαιρέτισε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και τους ευχήθηκε υγεία, πρόοδο και καλή δύναμη στο νέο τους ξεκίνημα. Διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναβάθμιση των σχολικών δομών και τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων. Αναφέρθηκε, επίσης, στην συμβολή της αυτοδιοίκησης στη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στην άριστη και άμεση συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στους μαθητές και τις μαθήτριες, ο κ. Κόπτσης τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία και τόνισε το ρόλο του σύγχρονου σχολείου να αναδεικνύει τη γνώση μέσα από βιωματικές καταστάσεις και παραγωγική διαδικασία, διατηρώντας την ανθρωπιστική του διάσταση.

Ο κ. Κόπτσης έκανε επίσης μια συνοπτική αναφορά στην οργανωτική προετοιμασία που συντελέστηκε κατά τους θερινούς μήνες με την καθοδήγηση του Υ.ΠΑΙ. Θ, έτσι ώστε σήμερα, ανήμερα του Αγιασμού, τα βιβλία να βρίσκονται στα σχολεία και τα προβλέψιμα κενά να έχουν καλυφθεί. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση είναι παρούσα και βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τυχόν δυσκολίες των πρώτων ημερών.

Στη συνέχεια, ο κ. Κόπτσης, έδωσε το «παρών» του στον Αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι