28112020Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 25 Νοε 2020

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με αφορμή τη διακήρυξη και υπογραφή της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989 γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός χάρτης για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν, θέτοντας τις στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία τους.

Δυστυχώς, ακόμα και στις «πολιτισμένες» κοινωνίες σήμερα παιδιά βιώνουν κακοποίηση και βία, πολέμους, πείνα και ξεριζωμό, συνθήκες που τους στερούν την ανεμελιά, την ξενοιασιά και την παιδικότητα που τους αναλογεί. Μια τέτοια μέρα, αλλά και κάθε μέρα, ως εκπαιδευτικοί, ως άνθρωποι και ως γονείς:

Ας δείξουμε στα παιδιά ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο

Ας γίνουμε για τα παιδιά παράδειγμα προς μίμηση

Ας σεβαστούμε τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού

Ας τραγουδήσουμε, ας γελάσουμε και ας ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι