ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΙΩΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ
19042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΙΩΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

 

Μια εντελώς διαφορετική δράση έλαβε χώρα σήμερα 2-12-19 στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ με παρόντες όλους τους φορείς της πόλης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Α.Π.Θ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ.Μ, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο σύλλογος Μαζί για την οικογένεια και το παιδί και πλήθος υποστηρικτικών οργανώσεων και δομών της πόλης διοργάνωσαν μια Βιωματική Δράση προσομοίωσης των δυσκολιών που βιώνουν άτομα αυτιστικά, με αναπηρικό αμαξίδιο, με τύφλωση ή άλλες αναπηρίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Α.Π.Θ κ. Νίκος Παπαιωάννου, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Κ.Μ. κα Βούλα Πατουλίδου, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Κ.Μ. κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας Κ.Μ κ. Βασίλειος Γάκης. Στην εκδήλωση μαθητές σχολικών μονάδων και παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το βάδισμα με τη βοήθεια σκύλου-οδηγού, με λευκό μπαστούνι, μεταφορά μετ΄εμποδίων με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και αίθουσα προσομοίωσης ακοής και όρασης ατόμων με αυτισμό. Η Βιωματική αυτή Δράση-Εκδήλωση θα συνεχιστεί ως τις 5 Δεκεμβρίου με ενεργή συμμετοχή σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

02-12-2019-3

02-12-2019-7

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι