26022021Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 19 Φεβ 2021

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 Vsfh5o6e

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν εκδήλωση, στο πλαίσιο δράσεων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 09:00-14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

            Κύριοι στόχοι της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των βασικότερων προβλημάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία, όπως είναι η μετακίνησή τους στο αστικό τους περιβάλλον, η προσβασιμότητά τους σε δημόσιες συγκοινωνίες και κτήρια, η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, αλλά και η συζήτηση αξιόπιστων προτάσεων για τη διευκόλυνση της κοινωνικής και επαγγελματικής τους επανένταξης.

            Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες ειδικών και ανθρώπων με αναπηρία καθώς και ανοιχτή συζήτηση, την οποία θα παρακολουθήσουν μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί. Κορύφωση της εκδήλωσης θα αποτελέσει το ντοκιμαντέρ «Μέχρι τη Θάλασσα» (συνδιοργάνωση με την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) του Γάλλου σκηνοθέτη MarkosGastin που θα προβληθεί για πρώτη φορά την ημέρα εκδήλωσης (AvantPremiere), καθώς η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου 2019.

           

Συνημμένα:
Download this file (4-12-2019_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf)4-12-2019_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf[ ]276 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι