Δελτίο Τύπου - Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία

 04-12-2019-0

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία. Κορύφωση της εκδήλωσης αποτέλεσε το ντοκιμαντέρ «Μέχρι τη θάλασσα» του σκηνοθέτη MarkosGastin, που αφορά ασθενείς που βρίσκονται σε αποθεραπεία ,που νοσηλεύονται μετά από σοβαρά ατυχήματα στην κλινική αποκατάστασης του ΚΑΤ και προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Μαθητές Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την ημερίδα με ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων προς συζήτηση, με τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ και τους θεράποντες ιατρούς, την οποία συντόνιζε ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης. Κεντρικοί ομιλητές, ήταν η Υφυπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νικόλαος Νίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας κα Βούλα Πατουλίδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Κ. Μ. κ. Αλέξανδρος Κόπτσης και ο φυσίατρος Ελευθέριος Μπάκας.

04-12-2019-1

04-12-2019-2

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι