Δελτίο Τύπου - Διήμερη επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας σε σχολικές μονάδες Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Διήμερη επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας σε σχολικές μονάδες Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 05-12-2019-1

Διήμερη επίσκεψη στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ.Μ πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ.Μ κ. Αλέξανδρο Κόπτση προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα. Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε σε ημερίδα ευαισθητοποίησης του μαθητικού κοινού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, που διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την ΠΔΕΚΜ στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης με συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ και στη δράση «Νιώσε Διαφορετικός», όπου η κα Ζαχαράκη συνομίλησε με μαθητές σχολείων και συμμετείχε σε βιωματικές δράσεις που σκοπό είχαν να προβάλουν τους περιορισμούς που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία από την αμέλεια του κοινωνικού περίγυρου.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το 4ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πυλαίας, όπου την περίμενε θερμή υποδοχή από παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς από το 7ο,8ο και 15ο Ημερήσια ΕΠΑΛ, το 6ο και 14ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και το Εσπερινό Γυμνάσιο και ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Απόλυτα ενημερωμένη για την καθημερινότητα και με διάθεση επίλυσης προβλημάτων, η Υφυπουργός συνεργάστηκε με διευθυντές και μαθητές για την ανεύρεση εφικτών τρόπων αντιμετώπισης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες Σχολικές Μονάδες.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου , η Υφυπουργός επισκέφθηκε σχολεία του Νομού Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, η κα Ζαχαράκη μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ολύνθου για να ξεναγηθεί στο καινοτόμο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι παρόντες-μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Ζωγράφος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κα Παπανικολάου και τοπικοί φορείς παρακολούθησαν παρουσίαση του πάρκου και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ολύνθου. 

Η επίσκεψη της κας Ζαχαράκη ολοκληρώθηκε με συνάντηση και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς στο ΕΠΑΛ Μουδανιών, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι προβληματισμοί τους σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, αλλά και τις πρόσφατες ζημιές λόγω της κατάληψης.

 

 

05-12-2019-2

 

 

 

05-12-2019-3

 

 

 05-12-2019-4

 

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι