Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Γαλλική αντιπροσωπεία
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Γαλλική αντιπροσωπεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/12/2019 ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης με τέσσερα (04) ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης από την Ακαδημαϊκή Περιοχή Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Projet parcours bilingue pour tous»: τους κ.κ. Grenet Jean-Jacques- Επιθεωρητή Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, Corbi Christine- Σχολική Σύμβουλο, Bellais Mireille-Επιθεωρήτρια Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας και Grieux Nathalie, Σχολική Σύμβουλο.

Η επίσκεψή τους είχε ως στόχο την επιτόπια παρατήρηση εργασίας σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς σχετικά με: α) τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών β) τη διδασκαλία μέσω των ξένων γλωσσών και γ) τη θέση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε αυτό το πλαίσιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις δύο χώρες, η συμπερίληψη, η ασφάλεια των μαθητών, η ειδική αγωγή, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνεργασίες.

galliko inst

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι