28022021Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 26 Φεβ 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

2020

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, καλή χρονιά.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες/όλους εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, πολλές χαρούμενες στιγμές και ηρεμία.

Μια νέα χρονιά ξεκινά με όνειρα και ελπίδες που για να υλοποιηθούν απαιτείται καλή προετοιμασία και σχεδιασμός, αλλά και συστηματική και οργανωμένη δουλειά.

Δύο άξονες θα καθορίσουν την επίτευξη των στόχων της Περιφερειακής μας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης: από τη μια η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους και από την άλλη η νομιμότητα και η αποτελεσματικότητα.

Η πραγματοποίηση αυτών προϋποθέτει ασφαλώς την υιοθέτηση μίας κουλτούρας με χαρακτηριστικά την αποβολή των παθογενειών του παρελθόντος, αλλά και τη διατήρηση όσων ορθά στο παρελθόν έγιναν. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν τόλμη, επιμονή, υπομονή, σεβασμό και προσπάθεια μείωσης των αντιστάσεων σε κάθε είδους αλλαγή. Απαιτούν μία εκπαίδευση με συνέπεια σε συγκεκριμένες αρχές, στάσεις και τρόπους αντιμετώπισης.

Έχουμε πολλά να πράξουμε για να δώσουμε ανθρωπιστική διάσταση στην εκπαίδευση και συγχρόνως να την κάνουμε πιο δυναμική, πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική και οι πολλαπλές εξαιρετικές προσπάθειες που γίνονται να μην είναι συγκυριακές και αποσπασματικές, αλλά να προκύπτουν από μια κουλτούρα που θα διαπνέει την εκπαιδευτική μας κοινότητα και τις διοικητικές δομές που την υποστηρίζουν.

Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Με συνέπεια, με ευθύνη, με ειλικρίνεια, με σύνεση, με ταπεινότητα, με υπευθυνότητα θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια κατεύθυνση που θα χαρακτηρίζεται από σαφή στόχευση, συγκεκριμένο προσανατολισμό, ειλικρινή διάθεση, δυναμική παρέμβαση.

Μια νέα χρονιά ξεκινά και είναι ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή. Και μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε. Μας το επιβάλλουν οι συγκυρίες και οι ανάγκες που δημιουργούνται. Το οφείλουμε στην κοινωνία και στους μαθητές μας.

Καλή χρονιά, καλή δύναμη, καλή επιτυχία.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

 

 Αλέξανδρος Κόπτσης

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι