ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με το Φάρο του Κόσμου
20042024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με το Φάρο του Κόσμου

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε επίσκεψη στα σχολεία του Δενδροποτάμου με σκοπό να ενημερωθεί για θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, ο κ.Κόπτσης συναντήθηκε με τους Διευθυντές του 3ου και του 5ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης, του 3ου Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις και του Νηπιαγωγείου, προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολεία τους και να σταθεί αρωγός στην καθημερινότητα της σχολικής τους ζωής. Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και δρομολογήθηκαν ενέργειες για τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν τα σχολεία.

Ακολούθως επισκέφτηκε το κέντρο Νεότητας Φάρος του Κόσμου, που είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των Νέων του Δενδροποτάμου και λειτουργεί με τη φροντίδα και την αγάπη του ακούραστου Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη. Ο Πατέρας Αθηναγόρας έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μόρφωση και στην περίθαλψη παιδιών της περιοχής του Δενδροποτάμου, παρέχοντάς τους ένα ασφαλές καταφύγιο, πρόσβαση στη μόρφωση και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ο κ. Κόπτσης συνεχάρη τον Πατέρα Αθηναγόρα για τις δράσεις του και τη σημαντική προσφορά του.

Ο «Φάρος του Κόσμου» αποτελεί ένα κύτταρο ελπίδας και φωτίζει της ψυχές των παιδιών της περιοχής Δεδρομοποτάμου όπου τα 2/3 των κατοίκων είναι Ρομά, με δράσεις στους τομείς διατροφής, ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθημάτων ξένων γλωσσών, μαθημάτων μουσικής, Ρομποτικής, υγείας (εμβολιασμός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών), απογευματινής δημιουργικής απασχόλησης, αθλητισμού, θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, χειροτεχνίας, κηπουρικής, κολύμβησης, ποδοσφαίρου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι