21102020Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 20 Οκτ 2020

'Εληξε η κατάληψη στο 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

5oKatalhpsh

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου, νωρίς το πρωί, επισκέφτηκαν το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κόπτσης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Κοντολέτα, συνάντησαν τον Διευθυντή κ. Βασιλειάδη, συνομίλησαν με τους μαθητές και συνέβαλαν στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς τελούσε υπό κατάληψη από την Τρίτη 3/03 για λόγους που σχετίζονταν με τον Κορωνοϊό. Ο κ. Κόπτσης συζήτησε με μαθητές Α ,Β και Γ Λυκείου και τους διαβεβαίωσε πως το σχολείο έχει απολυμανθεί και λειτουργεί κατόπιν σχετικής οδηγίας που έλαβε η ΠΔΕ από τον ΕΟΔΥ και πως τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Έπειτα οι μαθητές διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους σε εξειδικευμένους ιατρούς και ακολούθησε εκτενής ενημέρωση όλων σχετικά με τον Κορωνοϊό. Ο κ. Κόπτσης άκουσε τους μαθητές με προσοχή και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, τηρώντας τη σχολαστική προσωπική τους υγιεινή. Οι μαθητές/τριες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος που οδήγησε στην άρση των αντιστάσεων των μαθητών και στη συνειδητή απόφαση λήξης της κατάληψης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι