ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 tilediaskepsi-24-03-2020

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και των Προϊσταμένων των 10 ΚΕΣΥ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναλυθεί η υφιστάμενη κατάσταση όλων των δομών Ειδικής Αγωγής και να αναζητηθούν τρόποι και διαδικασίες συνέχισης της εύρυθμης λειτουργίας των ΚΕΣΥ με τις υπάρχουσες συνθήκες και διατήρησης της επαφής των μαθητών, όλων των παραπάνω δομών, με την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω τηλεκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Διαπιστώθηκε ότι όλα τα ΚΕΣΥ λειτουργούν κανονικά, προσφέροντας όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω τηλεφώνου, email, skype, των Ιστοσελίδων των ΚΕΣΥ και κάθε άλλου πρόσφορου σύγχρονου μέσου επικοινωνίας. Επιπλέον αποφασίστηκε να υπάρχει καθημερινή γραμμή βοήθειας σε κάθε ΚΕΣΥ για μαθητές και γονείς.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά και κατατέθηκαν προτάσεις που ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται σχετικά με δράσεις που αποσκοπούν στην διαδικτυακή διδασκαλία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στη δημιουργία ομάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, στην παροχή εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία, στην επικοινωνία με γονείς και στην στήριξη των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Στη διαδικασία αυτή θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, Τμημάτων Ένταξης και ΕΔΕΑΥ.

Δρομολογήθηκαν επίσης ενέργειες και δράσεις για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών όλων των δομών Ειδικής Αγωγής, καθώς και τρόποι υποστήριξής τους.

Διαπιστώθηκε η επιθυμία και η προσπάθεια όλων να συνεισφέρουν ώστε ο ευαίσθητος χώρος της Ειδικής Αγωγής να συνεχίσει να λειτουργεί άψογα και η βοήθεια προς τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να γίνει τώρα ακόμη πιο έντονη και ουσιαστική.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής ευχαρίστησε όλους τους ΣΣΕ Ειδικής Αγωγής και τους Προϊσταμένους των ΚΕΣΥ για την προσφορά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα αυτές τις δύσκολες ώρες για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικογένεια και τους υποσχέθηκε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση θα είναι παρούσα για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση. Τόνισε δε ότι με τη συνεργασία και την ομοθυμία όλων, οι Υπηρεσίες Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουν να προσφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα με όλες τους τις δυνάμεις στις δύσκολες αυτές μέρες που περνά η ελληνική κοινωνία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι