Συγχαρητήρια Επιστολή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Συγχαρητήρια Επιστολή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας

            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                         Θεσσαλονίκη 02/04/2020
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                             -----
        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
   Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
          ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας με 2.500 σχολεία και 25.000 εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για τη συνεισφορά σας στην εκπαίδευση αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η ελληνική κοινωνία γενικότερα, αλλά και η εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, αλλά και τις νέες πρακτικές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσον αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ, στελέχη και εκπαιδευτικούς της Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμμετοχή σας.

Στο νέο, εξαιρετικής ποιότητας και ταχύτητας εφαρμογής, καινοτόμο εγχείρημα του ΥΠΑΙΘ, που δημιούργησε συνθήκες ηλεκτρονικής επανάστασης, η ανταπόκρισή σας υπήρξε εξαιρετική. Η εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει για μια ακόμη φορά παρούσα, σε απόλυτη ετοιμότητα, με συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης, με υπερβάλλοντα ζήλο, με συναίσθηση κοινωνικής προσφοράς.

Μέσα από τρεις πυλώνες διαδικτυακής εκπαίδευσης, τη σύγχρονη, την ασύγχρονη και την εκπαιδευτική τηλεόραση, το ΥΠΑΙΘ έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να μην αποκοπούν από τη μαθησιακή διαδικασία. Αυτή την πρόκληση όλοι σας τη στηρίζετε με σθένος και παράκλησή μου είναι να συνεχίσετε να την στηρίζετε μέχρι τέλους με όλες σας τις δυνάμεις και με την ίδια προθυμία που έως τώρα επιδείξατε.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί κάθε νέα προσπάθεια, αποδεικνύετε πως με θέληση, υπομονή και επιμονή όλα μπορούν να επιτευχθούν. Με ευφάνταστες εκπαιδευτικές πρακτικές και μεθόδους καταδεικνύετε πως η περίοδος αυτή κάθε άλλο παρά διακοπές είναι.

Δεν είναι τυχαίο πως σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία έως σήμερα 22.000 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει 35.000 ψηφιακές τάξεις, δίνοντας την ευκαιρία σε 160.000 χιλιάδες μαθητές να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και στη μάθηση, παρά τις δυσμενείς συνθήκες.

Αυτό όμως που αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία είναι ο ύψιστος βαθμός αλληλεγγύης, συνεργατικότητας, σύμπνοιας και υποστήριξης που επιδεικνύετε, σε μια κοινωνία που περνά δύσκολες στιγμές.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας που υπερέβαλαν εαυτόν, καθώς και τους γονείς και τους μαθητές όλων των σχολικών μας μονάδων για τη συμμετοχή, τη συνεργασία και το αμέριστο ενδιαφέρον τους.

Ευχές για καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση με υγεία.

 

     Ο Περιφερειακός Διευθυντής  

 Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

  Αλέξανδρος Κόπτσης

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι